Blauw Wit ’66 behaalt verdient punt

In de tweede thuiswedstrijd tegen Be Quick ’28 uit Zwolle wist Blauw Wit ‘66 een 1-1 gelijkspel te halen. De bezoekers uit Zwolle waren zeker technisch de betere ploeg doch de kansenverhouding was nagenoeg gelijk. Door gezamenlijk hard te werken en als team te strijden voor iedere meter werd uiteindelijk een verdiend gelijkspel behaalt. Na dit mooie resultaat werd direct na de wedstrijd doelman William Kolkman in het zonnetje gezet door voorzitter Wim Borghuis. Hij speelde zijn 250e wedstrijd voor het vlaggenschip van Blauw Wit’66 wat meer dan een felicitatie waard was.

Trainer Alex Hengeveld diende wederom een aantal wijzigingen uit te voeren, dit daar Gijs Klein Nagelvoort geblesseerd afhaakte en Arian Vorkink afwezig was. Twee van de meest ervaren spelers waren er niet bij. Hierdoor speelde Djowin Meijerink als laatste man en nam Dennis Bolink de spitspositie over. Beide spelers deden dit meer dan verdienstelijk. Blauw Wit ’66 begon goed aan de wedstrijd en was er van klassenverschil geen sprake. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Na de openingsfase kwamen de bezoekers uit Zwolle steeds beter in het spel. Via snelle uitvallen, waarvan het meest via hun rechterspits Sander Aarten diende de thuisploeg alle zeilen bij te zetten. Hierdoor kregen de bezoekers verschillende corners maar de jubilerende doelman Kolkman stond steeds op de goede plek. Na ruim 25 minuten was het Blauw Wit ’66 wat op voorsprong kwam. Via een snelle uitval over vele schijven werd uiteindelijk spits Dennis Bolink in stelling gebracht. Met een echte spitsactie schoot hij de bal hard in de touwen, een mooie opsteker voor de thuisploeg. De fase hierop speelde de thuisploeg goed. Had zelfs meerdere mogelijkheden. Het was dan ook zuur dat enkele minuten voor rust Sander Aarten de gehele verdediging kansloos liet en beheerst binnenschoot. In de laatste minuten hadden de bezoekers zelfs kans op meer. Uiteindelijk werd er toch gerust met een 1-1 tussenstand.

Na de rust kwam Blauw Wit ’66 goed uit de startblokken en speelde op dat moment hun beste fase van de wedstrijd. Het was ditmaal de wederom degelijk spelende Teunis Beldman die op links doorkwam, met een goede voorzet wist hij aanvoerder Edwin Bolink te bereiken doch zijn inzet was te zwak. Geleidelijk aan zakte de thuisploeg wat verder in, hierdoor werden de ruimten klein gehouden. Hier hadden bezoekers moeite mee, doch bleven geduldig. Het leverde Be Quick ’28 enkele grote kansen op. Een kopbal van binnen de 5 meter was een eenvoudige prooi voor doelman Kolkman en zo ook enkele schoten. Zo claimden de bezoekers ook nog al dan niet terecht een penalty. De goed leidende scheidsrechter G. Beekman uit Apeldoorn zag dit anders en liet resoluut doorspelen. In de laatste fase van de wedstrijd waren de bezoekers de bovenliggende partij. Toch kreeg ook de thuisploeg nog enkele mogelijkheden. Het was Dennis Bolink die met een goede actie zijn broer Edwin net niet wist te bereiken anders was het resultaat nog beter geweest hetgeen niet verdiend zou zijn.  Al met al een spannende wedstrijd op een regenachtig Vletgoor welke uiteindelijk een verdienstelijk gelijkspel opleverde voor trainer Alex Hengeveld en zijn mannen. Volgend week moet Blauw Wit ’66  om 15.00 uur aantreden op Sportpark De Weide Steen in Zwolle. Dan is WVF de tegenstander. Deze ploeg heeft 1 punt meer weten te behalen dan Blauw Wit’66. Dus er is alles aan gelegen om daar hun goed resultaat te behalen.

Opstelling: William Kolkman, Djowin Meijerink, Leander Stam, Remco Stam, Nick Dijkink,  Edwin Bolink, Teunis Beldman, Jasper Kampman (Patrick Bolink), Sander Bruggeman, Kay Schuppert (Roy Schuppert), Dennis Bolink

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads