Eerste geeft wedstrijd uit handen

Zaterdag 4 november ging Blauw Wit ’66 op bezoek in Oldenzaal bij De Esch. Op een van de weinige natuurgrasvelden in deze competitie wil de Blauw Wit de goede lijn van vorige week doorzetten. Tel daarbij dat De Esch de laatste keren niet wist te winnen van Blauw Wit en het er veelbelovend uitziet voor Blauw Wit. Tegenvaller was wel dat Nick in de warming up af moest haken waardoor Geert vanaf het begin moest spelen.

De beginfase was dan ook voor Blauw Wit. Desondanks moesten de supporters tot de 15e minuut wachten op de eerste kans. Kay kon vanuit een corner van dichtbij inkoppen, maar de keeper pakte de bal net voor de lijn. Dat was het sein voor De Esch om meer te laten zien en langzaam pakten ze het initiatief over. Dat resulteerde na een half uur spelen in 3 goede kansen. De eerste kans kwam uit een vrije trap, die William uit de bovenhoek kon tikken. Even later kon William opnieuw redding brengen, ditmaal met zijn voet. Gevolgd door een vangbal van William. Blauw Wit kon overeind blijven en kwam zelf daarna ook een aantal keer goed door. Met een aantal corners als resultaat. Deze werden gevaarlijk voorgegeven, maar Sander en Remco konden niet binnen koppen. Op slag van rust kwam een corner uit de rebound nog bij Remco voor de voeten. Hij kon echter niet hard genoeg uithalen, waardoor de keeper nog net voor de lijn de bal kon pakken. Uit de tegenaanval kreeg de Esch nog een goede mogelijkheid, maar het bleef 0-0 bij rust.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft, namelijk met twee gelijkwaardige teams die beiden kansen kregen. Namens Blauw Wit was het meestal Dennis die de mogelijkheden kreeg, terwijl Jasper en Edwin het middenveld onder controle probeerden te krijgen. In de 60e minuut ging het dan alsnog mis voor Blauw Wit. Na een terugspeelbal op William kapte hij de spits van De Esch uit, echter een tweede aanvaller van De Esch kon de bal oppakken en simpel de 1-0 binnenschieten. Een enorme domper.
William herstelde zich daarna door een vrije trap van De Esch uit de benedenhoek te tikken, maar het initiatief bleef bij De Esch. Met 2 wissels probeerde Blauw Wit nog wat te forceren, maar even later kan De Esch de 2-0 maken na een kopbal op de lat. Tien minuten voor tijd volgde ook nog de 3-0 na een aanval over rechts en zo bleef Blauw Wit met lege handen in een wedstrijd waar meer in had gezeten.

Opstelling: William, Remco, Arian, Djowin, Geert, Jasper, Teunis (Michel), Edwin, Dennis, Kay (Jarno), Sander.

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads