Blauw Wit lijdt zware nederlaag tegen Zwolsch SVI

Na de wedstrijd van vorige week tegen IJVV waren de verwachtingen van de vaste supporters van Blauw Wit (te) hoog gespannen. Hoe anders bleek de werkelijkheid. Na 90 minuten stond een ontluisterend 0-5 op het niet werkende scorebord.

De thuisclub begon veelbelovend maar al spoedig trok SVI het iniatief naar zich toe. In de 9e minuut moest doelman William Kolkman al gestrekt naar de hoek om een treffer te voorkomen. Nauwelijks een minuut later was het wel raak. Een laag schot kwam via zijn handen tegen de paal en op de rebound was de Holtense keeper kansloos (0-1). De bezoekers uit Zwolle-Zuid hadden een beweeglijke ploeg die elkaar makkelijk vonden en Blauw Wit voortdurend onder druk zetten. Maar evenals vorige week bleef de achterhoede van de Holtenaren overeind zonder dat aan de andere kant echte kansen gecreëerd konden worden. Na ruim een half uur kwam Arian Vorkink ongelukkig ten val en met een liesblessure moest hij vervangen worden. Remco Stam ging naar de libero-positie terwijl Nick Dijkink als rechtsachter binnen de lijnen kwam. Door het uitvallen van Arian begint de taak van trainer Alex Hengeveld te lijken op die van Giovanni van Bronkhorst: een gebrek aan centrale verdedigers omdat ook Gijs Klein Nagelvoort nog niet weer beschikbaar is. Tot aan de pauze bleven de Blauw Witters schadevrij zodat met 0-1 de kleedkamers werd opgezocht.

Na de pauze ging SVI op dezelfde voet verder en nu werd er wel gescoord. Al in de 47e minuut was het raak. Een schot van een SVI-aanvaller werd van richting veranderd en verdween in het doel. (0-2). Deze treffer gaf de bezoekers vleugels en nauwelijks 2 minuten later werd de spits alleen voor de keeper gezet en die maakte geen fout: 0-3 en de beslissing in de wedstrijd. Met deze voorsprong kon SVI vrijuit voetballen en de achterhoede van Blauw Wit had handen en voeten nodig om meer schade te voorkomen. Toch scoorde in de 59e minuut SVI opnieuw. Met een vloeiende aanval sneden ze door de Blauw Witte gelederen en scoorden fraai (0-4).

Trainer Hengeveld bracht Kay Schuppert, die goed inviel, voor de onopvallend spelende Jarno Dijkstra en de thuisclub kreeg wat meer vat op de wedstrijd. Maar tot uitgespeelde kansen leidde dat nauwelijks zodat keeper Alex Grafhorst een rustige middag beleefde.

Vijf minuten voor tijd werd Blauw Wit opnieuw weggespeeld en dat betekende 0-5.

Even later floot de prima leidende Stijn Heusschen uit Mook voor het einde. SVI verliet breed glimlachend het veld en Blauw Wit kon zijn wonden gaan likken.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde ASC ’62 uit Dalfsen op het programma. Hopelijk kunnen de Holtenaren dan uit een ander vaatje tappen.

Opstelling Blauw Wit:  William Kolkman; Remco Stam, Arian Vorkink (33’ Nick Dijkink), Leander Stam, Geert Veneklaas Slots (80’Jeffrey Hulsman); Jasper Kampman, Edwin Bolink, Teunis Beldman;

Sander Bruggeman, Dennis Bolink en Jarno Dijkstra (67’Kay Schuppert).

 

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads