Zware nederlaag voor Blauw Wit

Afgelopen zaterdag hervatte Blauw Wit de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys. De bezoekers worden getraind door Bram Freie die van 2015 tot 2017 de Blauw Wit selectie onder zijn hoede had.

De thuisclub wordt de laatste maanden geteisterd door een blessuregolf en daarnaast zijn twee dragende spelers voor langere tijd vertrokken naar het buitenland (helaas zonder transfervergoeding). Het was dus voor Alex Hengeveld een hele puzzel om een aanvaardbaar elftal aan de aftrap te brengen. In de beginfase voetbalde de thuisclub goed mee zonder dat aan beide kanten veel doelkansen ontstonden. Helaas moet de gifbeker helemaal leeg want al in de 7e minuut moest Jasper Kampman naar de kant omdat een oude hamstringblessure weer opspeelde. Justin Verhoeven was zijn vervanger waardoor Nick Dijkink doorschoof naar het middenveld. In de 13e minuut sloeg het noodlot al toe. Hulzen voerde de druk op; de organisatie achterin klopte nog niet; de boogbal van Machiel van Keulen leek nog van de lijn gekopt te worden maar dat lukte net niet. (0-1). Hulzense Boys kreeg vleugels door deze voorsprong maar met een uitval kreeg Blauw Wit een ingooi bij de cornervlag. Dennis Bolink kreeg de bal, zette perfect voor en Teunis Beldman (de kleinste man op het veld) kopte geweldig binnen (1-1). Lang kon Blauw Wit niet genieten van de gelijkmaker want drie minuten later speelden de bezoekers de Blauw Wit defensie uit elkaar en Ties ten Barge zorgde voor de 1-2. Blauw Wit bleef manmoedig vechten voor een beter resultaat maar de bezoekers etaleerden meer klasse. Dat resulteerde in de 34 minuut in een vroegtijdige beslissing. Uit een vrije trap kopte Machiel van Keulen zijn tweede achter doelman Maurits Beldman (1-3). Met deze stand leek de rust bereikt te worden maar een goede aanval in de 43e minuut van de Boys resulteerde in een voorzet van ten Barge waardoor Kevin Poortman van dichtbij de 1-4 liet aantekenen. Direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter Nijenhuis uit Deventer voor de pauze.

Na de rust kwam de thuisclub met twee wissels: Kay Schuppert voor Teunis Beldman (ook al weer als gevolg van blessure) en good-old Arjan Aanstoot voor Patrick Bolink. Mocht Blauw Wit nog illusies hebben gehad op een beter resultaat dan werden deze in de 49e minuut verbrijzeld toen Jasper de Jong voor 1-5 zorgde.

Ondanks dat Blauw Wit veel werk verzette kwam het doel van Hulzense Boys zelden in gevaar. De bezoekers controleerden de wedstrijd en kregen regelmatig mogelijkheden om de score verder op te voeren maar Blauw Wit bleef langdurig overeind. In de slotfase ging het toch nog twee keer mis. In de 80e minuut bereikte een dieptepass Jordy Wolfkamp die met een fraaie lob Maurits kansloos liet (1-6). En op de valreep volleerde dezelfde Jordy Wolfkamp in de 88e minuut de 1-7 eindstand op het weer in werking zijnde scorebord op ’t Vletgoor. Volgende week de uitwedstrijd tegen Sparta (E).

Blauw Wit: Maurits Beldman, Nick Dijkink, Gijs Klein Nagelvoort, Patrick Bolink 46’Arjan Aanstoot), Leander Stam; Jasper Kampman (7’ Justin Verhoeven), Edwin Bolink, Teunis Beldman (46’Kay Schuppert); Sander Bruggeman, Dennis Bolink, Jarno Dijkstra.   

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads