Blauw Wit gaat strijdend ten onder in Enschede

Afgelopen zaterdag mocht Blauw Wit aantreden tegen Sparta Enschede. Het was de herhaling van de openingswedstrijd in de 2e klasse. Destijds werd thuis in de laatste minuut een gelijkspel behaald, maar vandaag was vanaf het begin duidelijk dat het een zware middag zou worden.
Het door de vele blessures geteisterde Blauw Wit had een hele andere opstelling dan voor de winterstop. Spelers uit het 2e, 3e en zaal deden mee en niet geheel onverdienstelijk. De vele wisselingen in het elftal zorgden voor een afwachtend begin, maar Arjan Aanstoot had zijn verdediging al snel onder controle en coachte als vanouds. Al snel was duidelijk dat Blauw Wit het deze middag van een verdedigend collectief moest hebben en uit de spaarzame uitbraken moest proberen iets te forceren.
Na wat aftasten in de eerste tien minuten kreeg Sparta de overhand en de kansen. De spitsen hadden het vizier echter nog niet op scherp en de meeste voorzetten kwamen niet aan. Ballen die wel op het doel gekopt of geschoten werden, waren een gemakkelijke prooi voor de vandaag goed keepende Maurits.
De beste kans voor Blauw Wit kwam in de 35e minuut, toen Jarno met de bal door de verdediging van Sparta kon lopen en op de rand van de 16 meter gevloerd werd. Dennis wist wel raad met de vrije trap en krulde hem mooi richting kruising. De Sparta keeper kon de bal echter wegtikken, ten koste van een corner. Met veel inzet werd een 0-0 ruststand bereikt.

De supporters begonnen weer te hopen op een goed resultaat. Echter de thee was nauwelijks op of Sparta had een gat in de verdediging van Blauw Wit ontdekt. De eerste bal werd nog op de paal geschoten, maar de rebound kwam bij spits Reinders, die de 1-0 kon aantekenen. Sparta was nu de betere ploeg en kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde niet en Blauw Wit bleef hopen. Bijvoorbeeld uit een corner van Dennis, waar Arjan net niet goed kon koppen en Jurgen de afgeslagen bal tegen Sparta spelers aan schoot. Even later was er balverlies op het middenveld, waarna Sparta snel kon uitbreken over rechts en een voorzet goed kon worden afgerond door Reinders, die zijn 2e van de middag maakte. Blauw Wit probeerde in de laatste 10 minuten nog wat te forceren, wat een grote kans opleverde voor Kay. Hij vond van dichtbij echter de keeper op zijn weg. Zo bleef het 2-0 voor de thuisploeg. Op naar de volgende wedstrijd met hopelijk weer een aantal spelers terug van blessures.

Opstelling: Maurits Beldman; Nick Dijkink, Arjan Aanstoot, Leander Stam, Justin Verhoeven (46. Marco van Dijk); Jurgen van Dijk, Edwin Bolink, Gijs Klein Nagelvoort, Jarno Dijkstra (66. Sander Bruggeman); Kay Schuppert, Dennis Bolink

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads