Blauw Wit ‘66 verliest belangrijk duel

Voor het eerst in de historie diende de hoofdmacht van Blauw Wit ’66 in Dalfsen in competitieverband aan te treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging ASC ’62. Daar beide ploegen de punten hard nodig hebben om rechtstreekse degradatie te ontkomen stond er veel druk op het duel. Dit bleek wel daar de goed leidende scheidsrechter al naar 5 seconden de eerste gele kaart trok. Het was Kay Schuppert die fel maar wat ongelukkig zijn direct tegenstander neerhaalde. De toon was gezet. Onder koude omstandigheden was het Blauw Wit’66 dat beter aan de wedstrijd begon. Door veel inzet kon de thuisploeg regelmatig worden vastgezet. Hierdoor konden de linies klein gehouden worden en de spitsen regelmatig bereikt worden. De eerste kans was dan ook voor Blauw Wit ’66. Een schot van aanvoerder Edwin Bolink ging net over. Niet veel later was het dan toch raak. Nadat de thuisploeg slecht uitverdedigde werd Dennis Bolink in stelling gebracht en deze tikte de bal beheerst binnen. Nog binnen het kwartier stond Blauw Wit ’66 voor. De fase hierna was ook voor de bezoekers uit Holten. Blauw Wit ’66 kreeg enkele hoekschoppen waaruit helaas niet gescoord werd. Ook enkele afstandsschoten wisten het net niet te vinden. Eigenlijk verdiende Blauw Wit ’66 een tweede doelpunt. Maar zoals vaker dit seizoen viel het doelpunt, net voor rust, aan de andere kant. Bij dit doelpunt zag de verdediging van Blauw Wit ’66 er niet goed uit. Uit een snelle uitval wist ASC ’62 met een droge knal de rust te bereiken met een 1-1 ruststand. Blauw Wit ’66 had meer verdiend.

Na de rust een ander beeld, de bezoekers uit Holten dienden tegen de wind in te spelen en wist de thuisploeg minder onder druk te zetten waardoor deze beter begonnen te spelen. Binnen vijf minuten had dit al resultaat. De fase hierop poogde Blauw Wit ’66 weer in hun eigen spel te komen hetgeen deels lukte. Hierdoor kregen zij enkele kansjes. Langere tijd bleef de stand op 2-1 staan waardoor Blauw Wit ’66 nog steeds uitzicht had op minimaal een punt. Jasper Kampman werd ingebracht voor de licht geblesseerde Arjan Aanstoot, Matthijs de Jong voor Kay Schuppert en even later Sander Bruggeman voor Geert Veneklaas Slots. Helaas voor de bezoekers was het ASC ’62 dat uit een snelle uitval via een solo vijf minuten voor de tijd de beslissing wist te forceren. Kort voor tijd werd het zelfs nog 4-1 voor ASC’62. De einduitslag was hiermee zeker geflatteerd. Met name in de eerste helft was Blauw Wit ’66 de betere ploeg maar viel in de tweede helft te ver terug om een goed resultaat te behalen.

Opstelling Blauw Wit’66:

Maurits Beldman, Nick Dijkink, Arjan Aanstoot (Jasper Kampman), Remco Stam, Geert Veneklaas Slots (Sander Bruggeman), Jurgen van Dijk, Kay Schuppert (Matthijs de Jong), Teunis Beldman, Dennis Bolink, Jarno Dijkstra en Edwin Bolink

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads