Koploper maatje te groot voor Blauw Wit

Hoe groot het niveauverschil is in de 2e klasse bleek zaterdagmiddag op ’t Vletgoor. Blauw Wit was van meet af aan de mindere tegen koploper en titelkandidaat Den Ham.

Het eerste kwartier stond de defensie van de thuisclub goed en waren er slechts mogelijkheden voor de bezoekers waarop William Kolkman steeds een antwoord had.  Tot de 25e minuut bleef het nieuwe scorebord ongebruikt maar toen scheidsrechter Huis in ’t Veld een strafschop toekende aan Den Ham was het gebeurd. Topscorer Louis Vijfhuizen schoot onberispelijk binnen (0-1). 
Nauwelijks 3 minuten later kwam linksback Bolks door aan de rechterkant en zijn voorzet werd door Michel Kamphuis afgewerkt (0-2). Toen in de 31e minuut een uittrap van William volledig mislukte was het voor Kevin Ruiterkamp heel eenvoudig om de 0-3 aan te tekenen en was de wedstrijd vroegtijdig beslist. Deze 0-3 werd ook de ruststand.
De geblesseerde Dennis Bolink bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Sander Bruggeman. Den Ham deed het na rust wat rustiger aan, wisselde snel en was met het hoofd al bij de komende wedstrijden tegen de directe concurrenten IJVV en enter Vooruit. Blauw Wit kwam wat beter in de wedstrijd zonder dat dit leidde tot echte kansen. Na een uur kwam bij Blauw Wit Jurgen van Dijk voor Teunis Beldman.

In de 64e minuut stond (opnieuw) Kevin Ruiterkamp aan het eind van een snelle tegenaanval en hij scoorde beheerst (0-4). Ook het inbrengen van Kay schuppert bracht geen wijziging in het spelbeeld. Den Ham bepaalde en Blauw Wit was druk met tegenhouden. Dat lukte behoorlijk; alleen Tom Hallink wist in de 78e minuut met een kopbal nog te scoren. Eindstand 0-5. Door de nederlagen van de laatste weken is de kans op lijfsbehoud bijna tot nul gereduceerd. Alleen een wonder kan een langer verblijf in deze klasse mogelijk maken.

Opstelling Blauw Wit:  William Kolkman; Leander Stam, Geert Veneklaas Slots, Gijs Klein Nagelvoort, Remco Stam; Jasper Kampman, Edwin Bolink, Teunis Beldman (59’Jurgen van Dijk); Jarno Dijkstra (75’ Kay Schuppert), Remon Muller, Dennis Bolink (46’Sander Bruggeman).

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads