Kansloze nederlaag Blauw Wit

Voor de beker trad Blauw Wit afgelopen zaterdag in Eefde aan tegen de plaatselijke Sportclub. De eerste kans was voor de Holtenaren maar de keeper van Eefde hield met een katachtige reactie zijn doel schoon.  Daarna nam Eefde het iniatief over om dit de gehele wedstrijd niet meer uit handen te geven. Al in de 8e minuut kwam Blauw Wit op achterstand. Na een aanval over rechts wordt de bal hard en laag voorgezet en bij de 2e paal diagonaal hard tegen de touwen geknald (1-0).

Wie gedacht had dat dit een wake-up call was voor de bezoekers kwam bedrogen uit. De thuisclub was in alle opzichten beter en Blauw Wit moest met de rug tegen de muur verdedigen. Eefde kreeg een aantal goede kansen maar zag toch geen mogelijkheid om de score te verhogen. Aan de andere kant kwam Blauw Wit niet verder dan een verprutste vrije trap van 25 meter. Met de 1-0 stand bij de rust mocht Blauw Wit beide handen dichtknijpen.

In de rust wisselde trainer Helwich Machielsen Leo Stam; Danny Meijerink was zijn vervanger. Maar op het spelbeeld had dit geen invloed. Eefde bleef druk zetten en de bezoekers moesten terug. In de 47e minuut produceerde Justin een ‘ Promesje’ maar de vrijstaande aanvaller van Eefde schoot tegen Kai op en de rebound ging naast. Het was uitstel van executie want in de 51e minuut bereikte een dieptepass de snelle rechtsbuiten en hij maakte geen fout (2-0).

Even later leek Blauw Wit wat terug te doen maar uit een corner ging de inzet van Jarno Dijkstra net naast. Aan de andere kant viel in de 62e minuut de beslissing toen Sp Eefde de 3-0 op het scorebord zette. Even leek zich een debacle af te teken toen 2 minuten later ook het 4e doelpunt aangetekend kon worden (4-0). Gelukkig geloofde de thuisclub het hierna wel. Bij Blauw Wit kwamen Jeffrey en Pieter voor Leander en Sander. Een kwartier voor tijd kreeg Edwin Bolink een goede kans maar hij produceerde een rollertje dat uiteraard een prooi was voor de keeper.  Hiermee was voor wat betreft Blauw Wit de koek op. Bij het eindsignaal van deze zeer matige wedstrijd konden de bekerambities de prullenmand in. Hopelijk is het spel over 14 dagen bij de aanvang van de competitie van betere kwaliteit. Eerst wacht a.s. zaterdag nog de 3e bekerwedstrijd tegen RKSV Rijssen dat beide voorgaande wedstrijden heeft verloren. Aanvang 15.00 uur op ’t Vletgoor.

Opstelling Blauw Wit: Kaj Zwakenberg; Remco Stam, Justin Verhoeven, Leander Stam (Jeffrey Hulsman),Leo Stam (Danny Meijerink); Jurgen van Dijk, Edwin Bolink, Teunis Beldman; Sander Bruggeman (Pieter Nijhuis), Remon Muller, Jarno Dijkstra.

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads