Zwak Blauw Wit haalt weer geen punten

Ook in de derde wedstrijd van de competitie bleef Blauw Wit met lege handen. In en tegen Kloosterhaar, de oude ploeg van trainer Helwich Machielsen, werd met 2-0 verloren.

Al voor het begin moest Blauw Wit een paar tikken incasseren toen bleek dat Gijs Klein Nagelvoort niet beschikbaar was en Jasper Kampman door een lichte blessure niet in de basis kon starten maar op de bank begon. Toch begonnen de gasten beloftevol en al in de 1e minuut moest Kloosterhaar een corner weggeven die helaas niets opleverde.
Een paar minuten later voorkwam goed ingrijpen van Jeffrey Hulsman dat de thuisclub gevaarlijk kon worden. Voor de toeschouwers was er weinig te genieten. Door alle aanpassingen bij Blauw Wit was het spel te onsamenhangend om het Kloosterhaar echt moeilijk te maken. Anderzijds speelde ook de thuisclub weinig indrukwekkend. In de 20e minuut eindelijk een goede aanval van de Holtenaren maar op de assist van Sander Bruggeman schoot Jurgen van Dijk hoog over. In de 24e minuut deed Kloosterhaar het beter. Met een diepe bal werd Mark Boshove in stelling gebracht en hij maakte het prima af (1-0). Na een half uur gaf scheidsrechter de Gier een vrije trap op 25 meter van het Holtense doel. De harde knal werd door keeper Kaj Zwakenberg vakkundig onschadelijk gemaakt. Enige minuten voor de rust wederom een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. De bal werd keurig aangesneden naar de 2e paal en door Stan Ravenhorst met een diagonale kopbal tot doelpunt gepromoveerd (2-0).

Bij de aanvang van de 2e helft kwam Ilja Spijker voor de aangeslagen Jeffrey. Dit leidde tot een aantal omzettingen maar niet tot beter voetbal. Kloosterhaar leunde met de 2-0 voorsprong iets achterover en de gasten hadden iets meer van het spel. Maar door knullig balverlies en slordige passing kwamen ze nauwelijks tot kansen. Aan de andere kant was Kloosterhaar in de counter veel gevaarlijker. Na ruim een uur kregen ze drie kansen op rij maar ook bij hen was de precisie onder de maat waardoor de 2-0 stand bleef staan. Meteen daarna kwam Jasper voor Geert Veneklaas Slots, het spel werd iets rustiger maar voordat een en ander effectief kon worden meende Jurgen van Dijk een harde tackle te moeten maken bij de hoekvlag van Kloosterhaar. Arbiter de Gier kende, terecht, geen twijfel en gaf direct rood. Met 10 man stonden de Holtenaren voor een mission impossible en ondanks een slotoffensiefje, waarbij Remon Muller over kopte en Jarno Dijkstra zijn kopbal net langs de kruising zag zeilen,  bleven de punten in Kloosterhaar.

Zaterdag aanstaande om 15.00 uur thuis op ’t Vletgoor tegen vv Marienberg die tot nu toe ook nog maar 1 puntje heeft gehaald. Wil er resultaat geboekt worden dan zal er met name wat betreft voetbal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Als er dan met dezelfde inzet gespeeld wordt als de laatste weken dan moet het mogelijk zijn de punten in Holten te houden.

Opstelling Blauw Wit:  Kaj Zwakenberg; Leander Stam, Jeffrey Hulsman (46’ Ilja Spijker), Remco Stam, Danny Meijerink, Geert Veneklaas Slots (62’ Jasper Kampman), Jurgen van Dijk, Jarno Dijkstra, Justin Verhoeven, Remon Muller, Sander Bruggeman (76’ Leo Stam).

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads