Blauw Wit neemt punt mee uit Nijverdal

Na een week rust wegens bekervoetbal moest Blauw Wit ’66 afgelopen zaterdag op bezoek bij sportvereniging Volharding in Nijverdal kortweg SVVN. Na een onderhoudende wedstrijd waarin beide teams veel fouten maakten werden na 90 minuten de punten gedeeld met een 1-1 eindstand.

Onder leiding van scheidsrechter Bos, die het soms hectische duel in goede banen leidde, werd even na half drie afgetrapt op sportpark Groot Lochter. In de afwachtende beginfase bleken de teams al aan elkaar gewaagd. In de 7e minuut kwam Blauw Wit al op voorsprong. Na een goede actie aan de zijkant bracht Jasper Kampman de bal voor het doel waar Sander Bruggeman heel beheerst afrondde door de bal in de rechterbovenhoek te plaatsen (0-1).

Blauw Wit had  het betere van het spel en in de 16e minuut had de 0-2 kunnen vallen maar Jarno Dijkstra werkte de voorzet van Remon Muller net naast de goal van de thuisclub. Langzaam ontworstelden de Nijverdallers zich aan de druk, ze namen het iniatief over en de bezoekers moesten terug. Na een half uur spelen was een geweldige redding van keeper Kaj Zwakenberg nodig op een kopbal van Martijn ter Steege om SVVN van scoren af te houden. Nog geen 2 minuten later ziet Bas Koedijk zijn schot langs de uitgelomen Blauw Wit keeper via de buitenkant paal over de achterlijn verdwijnen. De thuisclub is het laatste kwartier van de 1e helft duidelijk beter maar Blauw wit houdt stand. Rust 0-1.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met druk van de kant van SVVN en goed verdedigen van Blauw Wit. De thuisclub werd steeds gevaarlijk over de vleugels waar met name Geert Veneklaas Slots zijn handen vol had aan Frank Bolink. In de 59e minuut stopt Geert zijn tegenstander onreglementair en binnen de 16 dus: strafschop. Invaller Melvin Morsink geeft Kaj Zwakenberg geen enkele kans (1-1). Kort daarvoor had Jasper Kampman, na een prima solo, zijn meerdere moeten erkennen in keeper Patriz Lohuis (ex-RKSV). In plaats van 0-2 dus 1-1 en SVVN wilde meer. De Blauw Wit verdediging, onder leiding van de goed spelende Jurgen van Dijk en goed geassisteerd door verdedigende middenvelder Jeffrey Hulsman bleef, met enige hulp van vrouwe Fortuna, overeind. In de 71e minuut kwam Ilja Spijker voor de licht aangeslagen Jasper Kampman en even later Stefan Dijkink voor doelpuntenmaker Sander Bruggeman. SVVN bleef ‘optisch überlegen’ zoals onze Oosterburen zeggen maar de uitvallen van Blauw Wit waren razend gevaarlijk en keeper Lohuis hield de Nijverdallers in de race toen hij in de 82e minuut met een ‘Casillas-teen’ de doorgebroken Jarno Dijkstra van scoren afhield. Ook het slotoffensief van SVVN doorstonden de Holtenaren zonder schade en in blessuretijd hadden zij nog de volle winst mee kunnen nemen maar wederom keeper Lohuis bleek beide keren een te grote sta-in-de-weg. Een overwinning voor Blauw Wit zou ook teveel van het goede zijn geweest. Alles overziend een verdiend gelijkspel waarbij, helaas, beide ploegen weinig opschieten. Volgende week om 15.00 uur op ’t Vletgoor: Blauw Wit’66 – Juliana ’32 (Hengelo). Komt allen om onze jongens te steunen!!

Opstelling Blauw Wit: Kaj Zwakenberg; Remco Stam, Jurgen van Dijk, Gijs Klein Nagelvoort, Geert Veneklaas Slots; Sander Buggeman (75’Stefan Dijkink), Jeffrey Hulsman, Jasper Kampman (71’Ilja Spijker), Teunis Beldman; Jarno Dijkstra en Remon Muller.

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads