Blauw Wit laat punten aan concurrent

Blauw Wit heeft na een matige eerste helft in de tweede helft laten zien dat ze de opponent uit Hengelo op 't Vletgoor een nederlaag hadden kunnen toebrengen. De werkelijkheid was anders. Een prachtig zondagsschot op deze koude zaterdag bracht de ploeg uit Hengelo in een zetel. Na rust was de thuisploeg oppermachtig, maar een aaneenschakeling van fouten bracht de gasten opnieuw op voorsprong en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

't Vletgoor Holten: De eerste helft was weinig boeiend en kan met weinig zinnen afgedaan worden. Juliana had al in de vierde minuut een mooie kopkans, maar de spits raakte de bal verkeerd, waardoor de herkansing buitenspel werd. Aan de andere kant was het Remon Müller die net naast kopte. In de 19e minuut trof verdediger Jurgen van Dijk het niet, want hij moest met een hamstringblessure van het veld. Stefan Dijkink kwam voor Jurgen in het veld. In deze wedstrijd waren er nauwelijks kansen. Toch werd de wedstrijd opengebroken. Het was Pieter Hilgerink die de bal onder controle bracht en van grote afstand verwoestend uithaalde 0-1. Een prachtige goal in een slechte eerste helft.

Na rust was het van de kant van de thuisploeg een stuk beter. Aanvoerder Müller gaf het goede voorbeeld en nam zijn ploeg op sleeptouw. Een aantal aanvallen werd door de gasten nog onschadelijk gemaakt, maar in de 53e minuut was het wel raak. Leander Stam kwam aan de rechterkant op en vond Remon Müller op rechts. Diens voorzet was opmaat, want Jarno Dijkstra kopte diagonaal binnen 1-1. De Blauw Wit aanhang ging er goed voor zitten, want de druk van de thuisploeg was enorm en de gasten kwamen de middenlijn nauwelijks over. Toch waren de spaarzame momenten voor het Blauw Wit doel gevaarlijk. Een minuut na de gelijkmaker ging een schot nog maar net over het Blauw-Witte doel. In de 62e minuut werd het 1-2. Een opeenstapeling van fouten op het middenveld en in de defensie van Blauw Wit gaf Luuk Scheffer vrije doorgang en dit betekende opnieuw een voorsprong voor de gasten 1-2. Blauw Wit pakte hierna het initiatief wel weer, maar de echte overtuiging was er veel minder. Er waren desondanks wel mogelijkheden, maar doelman Calvin Bos kon een aantal keren fraai redden. Blauw Wit kreeg een aantal corners, maar de tijd was in het voordeel van de gasten. Juliana kreeg voorin steeds meer ruimte toen Blauw Wit meer en meer aandrong. Gescoord werd er niet meer, waardoor Blauw Wit met lege handen achterbleef en nu de laatste plaats op de ranglijst inneemt.

Opstelling Blauw Wit, Kaj Zwakenberg, Leander Stam, Geert Veneklaas Slots, Gijs Klein Nagelvoort, Jrgen van Dijk (Stefan Dijkink), Jeffrey Hulsman, Jarno Dijkstra, Jasper Kampman, Remon Müller, Teunis Beldman en Sander Bruggeman.

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads