Blauw Wit verliest in slotfase

Afgelopen zaterdag tegen Voorwaarts had Blauw Wit lange tijd uitzicht op een puntendeling. Maar in de slotfase zag de thuisclub kans alsnog te scoren en de Holtenaren met lege handen terug te sturen naar Salland.

In een wedstrijd met twee gezichten moest Blauw Wit wederom de punten aan de tegenstander laten. In een attractieve wedstrijd, onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Moeken, regen de kansen aan beide zijden zich aaneen. Al in de 3e minuut hadden de Holtenaren op voorsprong kunnen komen. Met een dieptepass van Sander Bruggeman kon Remon Muller de ruimte in. Hij was sneller bij de bal dan de uitlopende keeper maar zag zijn schot via de voet van een verdediger over het doel verdwijnen.

De volgende kansen waren voor de thuisclub en nadat Kaj Zwakenberg in de 8e minuut nog kon redden moest hij in de 11’minuut vissen toen na knullig balverlies op het middenveld good-old Gert Dogger op de rand van de zestien de bal kreeg. De routinier, goed voor meer dan 200(!) competitie-doelpunten, maakte ook nu geen fout en schoot de bal loepzuiver in de benedenhoek.(1-0). Het bleef een open wedstrijd waarin beide kanten voor de zege gingen. Na ruim 20 minuten kon de Voorwaarst-defensie Remon Muller alleen met een overtreding stoppen. De aansluitende vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Jasper Kampman zo goed ingeschoten dat keeper Dinant Stuifzandt de bal moest loslaten. De attente Stefan Dijkink, na lange afwezigheid weer in de basis, profiteerde (1-1). Tien minuten later toonde keeper Stuifzandt zijn kunnen toen hij met een uitstekende redding Jarno Dijkstra van scoren afhield. Ruststand 1-1.

Na de pauze een veel feller Voorwaarts die van meet af aan de bezoekers onder druk zette. De thuisclub creëerde een handvol goede kansen maar Kaj was op zijn post en hield zijn ploeg op de been. In dit offensief scoorde Blauw Wit bijna aan de andere kant. Een goed uitgevoerde counter via Jarno en Stefan eindigde bij Remon maar hij schoot naast. Voorwaarts bleef de betere ploeg en kreeg de meeste kansen maar de uitvallen van de bezoekers waren zeer gevaarlijk. In de 69e minuut had Stefan Dijkink de 2-1 op de schoen maar alleen voor de keeper schoot hij ruim over.

Na 70 minuten kwam de jonge Ilja Spijker voor de volledig leeggespeelde Stefan Dijkink en 5 minuten later Justin Verhoeven voor Teunis Beldman. Het spelbeeld veranderde niet: een aanvallend Voorwaarts en verdedigend Blauw Wit waarin een uitstekende Remco Stam zich onderscheidde. Net toen het erop leek dat de Holtenaren een punt zouden overhouden aan dit duel sloeg de thuisclub toe. De bal werd onvoldoende weggewerkt en er ontstond een flipperkast-situatie waarbij de bal voor de voet van Mauro Slatius kwam die via de voet van keeper Zwakenberg de bal over de lijn transporteerde. (2-1).

In de resterende minuten probeerde Blauw wit nog uit alle macht een resultaat te bereiken maar toen in de 92e minuut een vrije trap van Remon Muller ook geen doel trof floot scheidsrechter Moeken, die geen enkele kaart hoefde uit te delen, het eindsignaal. Door deze uitslag en de winst van de andere ploegen staan de Holtenaren nu op de laatste plaats. Zaterdag speelt Blauw Wit op ’t Vletgoor tegen koploper Quick ’20. Aanvang 15.00 uur.

Blauw Wit: Kaj Zwakenberg, Leander Stam, Gijs Klein Nagelvoort, Jeffrey Hulsman, Remco Stam; Teunis Beldman (75’Justin Verhoeven), Jasper Kampman, Sander Bruggeman; Stefan Dijkink (70’Ilja Spijker), Remon Muller, Jarno Dijkstra (85’Pieter Nijhuis). 

 

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads