Fraaie winst 1e op de nummer 5 OZC

Het was even geleden dat Blauw Wit de drie punten binnenhaalde, 13 oktober werd Mariënberg met 3-2 verslagen, nu vier maanden later werd de nummer 5 OZC uit Ommen verslagen.

Op deze fraaie, zonnige zaterdagmiddag startte de thuisclub met Nathan Hofman weer op goal en aanvoerder Remon Müller centraal in de defensie. OZC kwam fel uit de startblokken want al na twee minuten moest Nathan de bal uit het doel halen, linkerspits Tom Simons, die in de heenwedstrijd de 2-1 scoorde, raakte de lat, Tom Kok was er sneller bij dan wie ook om de 0-1 te scoren.

Een tegenvaller, zo snel al maar de thuisclub wist dat er nog ruimschoots de tijd was om zich te herpakken;  daarvoor is strijd en passie nodig, Patrick Bolink kreeg al na 8 minuten een gele kaart maar gaf wel een signaal af: voorop gaan in de strijd en warempel, een minuut later kon heel Blauw Wit juichen: Jasper zette voor en spits Gijs schoot met links via de paal raak: 1-1.

Ook daarna bleef Blauw Wit aandringen, kansjes voor Ilja, Teunis en Jarno op de achterlijn bleven zonder vervolg maar het liet wel zien dat Blauw Wit meer wilde.

Na een half uur werden de geel-zwarten wat sterker, keeper Nathan bleef kalm en redde fraai op een doelpoging van spits Niel Koggel. De laatste tien minuten werden overschaduwd door twee blessures, Patrick kopte hard tegen een OZC-hoofd, een flinke bloederige wenkbrauwwond tot gevolg. Een pleister erop en doorgaan, dat tekende de hartstocht. Hij kon de 90 minuten volmaken.

Na rust kreeg OZC direct een hoekschop, maar daarna zorgde onzekerheid en onzorgvuldigheid ervoor dat veel aanvallende pogingen strandden; Blauw Wit bleef fier overeind, Nathan hoefde nauwelijks in actie te komen.

Na 56 minuten moest Jarno geblesseerd eruit, Jurgen van Dijk kwam centraal op het middenveld tegenover aanvoerder Tip (vroeger SVZW) te staan. Dat ging hem goed af, en Blauw Wit werd iets sterker tot de 74e minuut aanbrak: Ilja tikte slim op Gijs die de keeper omspeelde en tergend langzaam maar zeker de bal vlak naast de paal in doel schoot: 2-1.

De drie punten waren bijna binnen, een kwartier nog moest Blauw Wit geconcentreerd en strijdlustig zien door te komen. Jasper moest er af, Leo Stam verving hem, en ook hij viel goed in. De defensie stond als een huis o.l.v. Remon, OZC wilde wel maar kon geen vuist maken. Kort voor het einde kwam Roy Schuppert Ilja aflossen, en na 95 minuten floot de goed leidende arbiter Klaassen af. WINST en drie punten rijker…..gefeliciteerd!

Opstelling: Nathan Hofman, Stefan Dijkink, Remon Müller, Jeffrey Hulsman, Geert Veneklaas Slots, Patrick Bolink, Jarno Dijkstra (56e Jurgen van Dijk), Teunis Beldman, Jasper Kampman (77e Leo Stam), Gijs Klein Nagelvoort, Ilja Spijker (86e Roy Schuppert).

DSC 8123

DSC 8123

DSC 8123

DSC 8123

DSC 8123

 

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads