Onterecht verlies Blauw Wit ’66 in Nijverdal

Onder abominabele weersomstandigheden moest Blauw Wit afgelopen zaterdag aantreden tegen DES. Regen en wind maakten goed voetbal op sportpark ’t Gagelman volstrekt onmogelijk. Trainer Helwich Machielsen kon na lange tijd weer beschikken over Edwin Bolink en ook keeper William Kolkman was, na zeer langdurig blessureleed, weer fit.

De gasten uit Holten kenden hun opdracht: 3 punten meenemen naar ’t Vletgoor en begonnen ook met overtuiging. DES moest terug op eigen helft maar veel kansen gaven de gastheren niet weg. In de 20e minuut leek Blauw Wit op voorsprong te komen toen Edwin Bolink een goede kans kreeg maar DES-keeper Corné Hogenkamp in extremis met de voet redding kon brengen. Door de harde wind waren passes op maat nauwelijks te versturen en was veel op toeval gebaseerd. Voor het publiek viel er dan ook weinig te genieten vanonder de paraplu.

Onder deze omstandigheden is verdedigen makkelijker dan aanvallen en beide doelen kwamen maar zelden in gevaar. Nadat in de 40e minuut Gijs Klein Nagelvoort één stap te laat was om de voorzet van rechts te benutten werd de 0-0 ruststand onvermijdelijk.

Na de pauze nam de regen nog meer toe en werd het veld natter en gladder. Het was dan ook niet vreemd dat de 2e helft een kopie leek te worden van het eerste deel. Maar dat liep anders. In de 53e minuut kreeg Pieter Rozema de bal op de rand van het strafschopgebied. Met een geweldige uithaal schoot hij het speeltuig langs de kansloze William Kolkman in de touwen (1-0). Even leken de Holtenaren aangeslagen maar al spoedig pakten zij de draad weer op en in de 67e minuut kopte Remon Muller uit een vrije trap rakelings naast. Teunis Beldman werd gewisseld voor Geert Veneklaas Slots en Blauw Wit kreeg wat mogelijkheden om iets terug te doen maar slaagde niet. Nadat Jochem Top voor DES in de 83e minuut de bal over had geschoten ontketende Blauw Wit een slotoffensief. Dat had in de 89e minuut de gelijkmaker op moeten leveren. Gijs Klein Nagelvoort kreeg een geweldige kans maar zag tot zijn eigen afgrijzen (en dat van alle meegereisde Blauw Wit supporters) de bal voorlangs gaan. Aan de andere kant zagen in blessuretijd twee DES aanvallers voor open goal geen kans de bal binnen de palen te brengen zodat 1-0 de eindstand werd. Een onterechte nederlaag voor de Holtenaren die echter zelf verzuimden om te scoren. Volgende week komt vv Hellendoorn (3e op de ranglijst) op bezoek op ’t Vletgoor. Aanvang 15.00 uur.

Opstelling Blauw Wit: William Kolkman, Stefan Dijkink, Remco Stam, Remon Muller, Jasper Kampman, Patrick Bolink, Djowin Meijerink, Teunis Beldman (62’ Geert Veneklaas Slots), Edwin Bolink, Gijs Klein Nagelvoort en Jarno Dijkstra.

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads