Blauw Wit sleept gelijkspel uit het vuur

Onder geweldig goede weersomstandigheden trad Blauw Wit ’66 afgelopen zaterdag op sportpark ’t Vletgoor aan tegen het Hengelose Wilhelminaschool. De supporters van de tegenpartij hadden dankzij het prachtig nieuwe naambord op de hoek Larenseweg/Dorperdijk zonder enige moeite het voetbalveld kunnen vinden. Na het beginsignaal van scheidsrechter Hesselink uit Winterswijk ontspon zich een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Al in de 4e minuut ontsnapte de thuisclub aan een achterstand toen de bal van de lijn werd gehaald. Bij Blauw Wit had trainer Helwich Machielsen weer de beschikking over de Bolink-brothers en zowel Patrick als Edwin kregen een basisplaats. In de 18e minuut nam laatstgenoemde een vrije trap die door Gijs Klein Nagelvoort werd ingekopt. Velen rekenden al op een goal maar keeper Jeroen Kok van Wilhelminaschool redde schitterend. In de 29e minuut kon William Kolkman zich aan de andere kant onderscheiden door een goed schot van een Wilhelminaschool-aanvaller onschadelijk te maken. Vlak voor het verstrijken van het eerste half uur werd een speler van de gasten in de 16 onderuit gelopen en de arbiter besloot tot strafschop. Jeffrey Ruinemans liet dit buitenkansje niet onbenut; hij schoot de bal hard, strak en zuiver tegen de touwen (0-1). Deze stand bleef tot de rust gehandhaafd.

Na de hervatting kwamen bij Blauw Wit Teunis Beldman en Geert  Veeneklaas Slots voor Patrick Bolink en Leander Stam. In de 47e minuut leek de gelijkmaker in de maak na een goede actie van uitblinker Jasper Kampman maar het schot van Djowin Meijerink smoorde in de vijandelijke defensie. Blauw Wit bleef aandringen maar de Hengeloers kregen ook hun kansen. Van Holtense kant werd er vaak te slordig gespeeld om de verdediging van Wilhelminaschool echt in de problemen te brengen. In de 64e minuut gaf scheidrechter Hesselink een direct rode kaart aan een speler van Wilhelminaschool dat nu met 10 man verder moest. Helaas kreeg 10 minuten later Jurgen van Dijk zijn 2e gele prent waardoor het weer 10 tegen 10 werd. De Holtenaren bleven hard werken maar zagen geen kans goed voetbal op de mat te krijgen. In de 85e minuut, Blauw Wit was net aan een slotoffensief begonnen, moest opnieuw een Hengeloër met rood naar de kant. Helaas moest door deze actie ook Geert Veneklaas Slots geblesseerd naar de kant. Met 9 tegen 9 werden de gasten nu wel goed vastgezet. In de 90e minuut werd er gescoord maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Toen alle toeschouwers zich hadden verzoend met de 0-1 gebeurde het toch nog. In de allerlaatste seconden kreeg de thuisclub een vrije trap op 18 meter van het doel. Edwin Bolink schoot de bal hard in, deze werd gekeerd door de lat, maar de rebound was voor Remon Muller die de 1-1 binnenkopte. Er werd niet meer afgetrapt.

Doordat ook mededegradatie-kandidaat Juliana ’32 gelijkspeelde blijft de achterstand van de Blauw Witten op de 13e plaats (= nacompetie) drie punten. Aanstaande zaterdag 13 april staat de uitwedstrijd tegen het Oldenzaalse Quick ’20 op het programma.

De opstelling van Blauw Wit: William Kolkman; Leander Stam (46’ Geert Veneklaas Slots), Remon Muller, Jurgen van Dijk, Remco Stam; Djowin Meijerink, Patrick Bolink (46’ Teunis Beldman), Jasper Kampman (78’ Ilja Spijker), Gijs Klein Nagelvoort, Stefan Dijkink en Edwin Bolink

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads