Doek valt voor Blauw Wit 1

In Hengelo tegen mede degradatiekandidaat Juliana ‘32 heeft Blauw Wit in een bijzondere wedstrijd uiteindelijk verloren met 3-1, hierdoor is degradatie helaas een feit geworden.

In een rommelige wedstrijd waarbij beide ploegen weinig kansen kregen kwam Blauw Wit in de loop van de tweede helft op voorsprong maar door met name de zeer warrig fluitende scheidsrechter Jansen werd het uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg.

In de beginfase van de wedstrijd was van goed voetbal geen sprake. Beide ploegen wilden wel maar wellicht door de spanning kwam dit er niet uit. Geleidelijk aan kreeg Blauw Wit iets meer grip op de wedstrijd. Helaas moest Gijs Klein Nagelvoort al vroegtijdig het veld verlaten. Door een ongelukkige actie raakte een tegenstander hem vol op de knie waardoor verder spelen onmogelijk was. Hierdoor kwam Patrick Bolink het middenveld versterken. Ook hierna viel er in de eerste helft weinig te beleven. De spanning vergoedde veel maar beide doelmannen hadden weinig te doen. De scheidsrechter floot al vroeg voor de rust.

Na de rust was het Blauw Wit dat voornamelijk via de linkerkant steeds gevaarlijker werd. Door enkele goede combinaties via Jasper en Djowin werd meerdere malen de achterlijn gehaald en enkele hoekschoppen geforceerd. Enkele kleinere kansjes werden gecreëerd. De thuisploeg werd met name gevaarlijk via enkele uitvallen. Er werd meer gestreden en door beide ploegen minder compact gespeeld. Hierdoor was het wachten op een doelpunt. Deze viel dan ook, Jasper kwam onfortuinlijk met zijn tegenstander in botsing waardoor beide spelers bleven liggen, Blauw Wit speelde door en de net ingevallen Teunis Beldman werd bereikt. Deze twijfelde niet en schoot met een beheerst schot de 0-1 binnen. In het tumult welke hierop volgde ontving Geert zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken. Dus nog een kwartier te spelen om deze voorsprong vast te houden. Even later kreeg de thuisploeg een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop. Met een ietwat te hoog geheven been werd de bal weggetikt. Na lang twijfelen gaf de scheidsrechter hier een strafschop voor. Deze werd beheerst binnengeschoten. Even later stond het 2-1 doordat doelman Kolkman een inschattingsfout maakte bij het uitkomen. Toch bleef Blauw Wit strijden voor een goed resultaat. Het had ondanks een man minder het betere van het spel. Alles en iedereen ook de thuisploeg,  dacht dat Blauw Wit ook een strafschop verdiende daar een aanvaller door twee spelers van Juliana vol onderuit werd gehaald. Tot ieders verbazing liet de scheidsrechter doorspelen. Uit het tumult wat hierop volgde kreeg Patrick Bolink direct rood. Wat er precies gebeurde is onduidelijk. Dat het nog 3-1 werd voor de thuisploeg is goed voor de statistieken. Al met al een niet succesvol seizoen welke afgesloten zal gaan worden met degradatie naar de 4e klasse.

Achter: William Kolkman, Remon Muller, Remco Stam, Leander Stam, Djowin Meijerink

Midden: Jurgen van Dijk, Edwin Bolink, Geert Veeneklaas Slots, Jasper Kampman

Voor: Gijs Klein Nagelvoort (Patrick Bolink), Jarno Dijkstra (Teunis Beldman)

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads