Blauw Wit wint Keunecup

In een wedstrijd die meer spannend dan goed was heeft Blauw Wit 1 de wedstrijd om de Keunecup tegen v.v. Holten weten te winnen. Blauw Wit won met 1-3 op Meermanskamp en mag zich daarmee een jaar lang houder van de Keunecup noemen.

Blauw Wit begon goed aan de wedstrijd. Vanaf het begin werd er goed gecombineerd en werd via de combinatie de aanval gezocht. In de openingsfase waren de gevaarlijke momenten hierdoor vooral voor het doel van v.v. Holten. Al binnen 10 minuten leidde dit tot resultaat. Een afgeslagen corner bereikte Ilja Spijker die net buiten de 16 meter klaar stond en vanaf die positie wist hij de bal in de uiterste hoek te plaatsen, buiten bereik van de keeper.

Deze snelle voorsprong kwam het spel van Blauw Wit echter niet ten goede. Er leek twijfel te ontstaan tussen proberen de stand uit te bouwen of de voorsprong te verdedigen. In ieder geval nam v.v. Holten het spel meer in handen en kreeg met name uit een aantal corners wat mogelijkheden. Wel leverde dit ruimte op voor de voorwaartsen van Blauw Wit. Onder andere Leo Stam en Ilja Spijker kwamen een aantal keren goed door, waarbij Ilja opnieuw wist te scoren. Hoewel hij door de uitkomende keeper nog flink naar de zijkant werd gedwongen wist hij de bal toch in het verlaten doel te schuiven. De overige kansen werden niet benut, maar hetzelfde gold voor een aantal kansen dat v.v. Holten kreeg. Het had wel 3-5 kunnen zijn, maar de stand was 0-2 bij rust.

Na rust probeerde Holten opnieuw de aansluiting te vinden. Blauw Wit werd daarbij onder druk gezet, en had in de eerste fase moeite om zich onder de druk uit te spelen. Met een aantal verse krachten lukte dit daarna wat beter. Rond de 70e minuut wist Patrick Bolink op het middenveld de bal te onderscheppen. Hij gaf een bekeken passje op Remon Muller die de bal op een presenteerblaadje voor Jaron Kampman neerlegde die de 0-3 binnen kopte.
v.v. Holten gaf het nog niet op en ging een met wat meer risico spelen. Blauw Wit kwam meer onder druk en bij één van de aanvallen werd een aanvaller met een onreglementaire schouderduw aan de kant gezet binnen de 16 meter wat v.v. Holten een penalty opleverde die ook werd benut. v.v. Holten probeerde het laatste kwartier nog dichterbij te komen. Het was daarbij wel regelmatig dreigend, maar wist niet tot grote kansen of doelpunten te komen. Blauw Wit kreeg in de slotminuut nog een grote kans. Wederom Ilja Spijker leek doorgebroken en te gaan scoren, maar de keeper pakte hem net buiten de 16 meter. De vrije trap werd door Edwin Bolink prachtig in de linker bovenhoek gekruld, maar de keeper van v.v. Holten wist met een dito redding een doelpunt te voorkomen. Het bleef zo bij 1-3 en daarmee winst voor Blauw Wit in de Keunecup.

WinstKeunecup2019 1 kl

WinstKeunecup2019 1 kl

WinstKeunecup2019 1 kl

 

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads