Blauw Wit behaalt belangrijke overwinning

Blauw Wit moest in de tweede wedstrijd van dit seizoen aantreden tegen ATC ‘65 in Hengelo. ATC ‘65 wordt in deze klasse gezien als een kandidaat welke zeker mee zal gaan doen om de bovenste plaatsten. In een degelijke wedstrijd waarin Blauw Wit zeker in de eerste helft goed en verzorgd voetbal liet zien werd uiteindelijk een zwaar bevochten 2-3 overwinning behaald.

Vanaf het begin zette Blauw Wit druk waardoor de thuisploeg vooral de lange bal hanteerde. Hierdoor had Blauw Wit grip op de wedstrijd. Er was meer balbezit en tactisch stond het goed. Vanuit een snel opgezette aanval over rechts wist Edwin Bolink met een sublieme bal Stefan Dijkink direct vrij voor doel te zetten, laatstgenoemde ronde dit prima af. Zo had Blauw Wit precies wat het wilde, een vroege voorsprong. De fase welke hierop volgde was ook voor de bezoekende ploeg. Er werden weinig kansen weggegeven. Het gevaar van de thuisploeg kwam met name vanuit de counter. Maar de verdediging van Blauw Wit stond goed en er zat meer in.

Na ruim een half uur kreeg Blauw Wit meerdere hoekschoppen en leek het een kwestie van tijd wanneer Blauw Wit weer zou scoren. Dit bleek even later ook het geval, ditmaal kwam Ilja Spijker middels een steekpass van Edwin Bolink alleen voor de doelman, Ilja omspeelde de doelman en scoorde beheerst. Hierna had Blauw Wit de wedstrijd dienen te beslissen, het had meerdere mogelijkheden maar lieten deze onbenut. In de laatste fase van de eerste helft ging Blauw Wit slordiger spelen. Maar mede door de zeer goed keepende Martin Flores bleef het 0-2. Van achteruit werd teveel risico genomen waardoor er meerdere malen dom balverlies werd geleden. In de laatste minuut kwam een schot van ATC ‘65 via de beide palen alsnog in de handen van onze doelman. Uiteindelijk werd er gerust met een 0-2 tussenstand.

In de tweede helft werden er bij de thuisploeg enkele omzettingen gedaan. Een lange verdediger werd naar voren gepositioneerd. Blauw Wit had vanaf het begin moeite met deze omzetting. Er werd niet goed meer gecombineerd en er werden weinig kansen gecreëerd. Na ruim tien minuten in de tweede helft viel dan ook de aansluitingstreffer. Na een onterecht gegeven vrije trap viel de bal gelukkig voor een speler van ATC ’65 en via een scrimmage en een handsbal viel de bal toch binnen. Een ongelukkige doelpunt maar deze lag wel in de lijn van de wedstrijd. Even later kwam Kjell van Zon in het veld voor Sander Bruggeman en poogde Blauw Wit de draad weer op te pakken hetgeen deels lukte. Spits Jaron Kampman kreeg een goede mogelijkheid maar wist deze niet te benutten. Blauw Wit kwam er weer wat meer uit en Geert Veneklaas Slots wist via een prima aanval over links de 1-3 binnen te schieten. Toch bleek dit doelpunt niet voor voldoende rust te zorgen. De thuisploeg bleef de aanval zoeken hetgeen meerder kansen opleverde. Maar mede door zeer goed keeperswerk van Martin Flores bleef het lang 1-3.
In de laatste fase van de wedstrijd kwamen Danny Meyerink en jeugdspeler Igor Dijkstra nog binnen de lijnen om de wedstrijd over de streep te trekken. In deze rommelige fase trok de scheidsrechter voor kleine overtredingen meerdere gele kaarten hetgeen niet nodig was en ook niet paste in deze verder sportieve wedstrijd. In de laatste minuut werd het nog spannend doordat onze doelman een schot niet goed beoordeelde en hierdoor de thuisploeg op 2-3 kwam. Even later werd er afgefloten en zo begint Blauw Wit goed aan deze competitie. In de eerste helft werd er zeer goed voetbal op de mat gelegd en in de tweede helft werd er gestreden om de overwinning veilig te stellen!

Opstelling:
Achter: Martin Flores, Remco Stam, Jeffrey Hulsman, Remon Muller en Stefan Dijkink
Midden: Edwin Bolink, Jurgen van Dijk en Geert Veneklaas Slots
Voor: Sander Bruggeman (Kjell van Zon), Jaron Kampman (Igor Dijkstra), Ilja Spijker (Danny Meijerink)

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads