Blauw Wit in tweede helft langs De Blauwwitters

Blauw Wit begon de thuiswedstrijd tegen De Blauwwitters uit Borne met een voorsprong van twee punten en een wedstrijd tegoed. De gasten lieten zich vanaf de aftrap ver terugzakken, maar gaven weinig weg. Aan de andere kant werden ook nauwelijks kansen weggegeven. Dat een eigen goal de score opende was niet echt verwonderlijk. Pas na rust kwam de wedstrijd echt los. Blauw Wit scoorde toen wel en trok de wedstrijd met 4-1 naar zich toe.

't Vletgoor Holten: De regen had plaats gemaakt voor een flets zonnetje. Onder leiding van scheidsrechter Steven Vos begon de wedstrijd. De thuisploeg trok al snel het initiatief naar zich toe en de gasten uit Borne lieten zich gewillig terugzakken. In de eerste tien minuten had Blauw Wit een groot overwicht, maar geen enkele kans. In minuut 14 was er de eerste grote kans van de wedstrijd. Edwin Bolink schoot vanuit de tweede lijn, maar de doelman pareerde. De bal kwam voor de voeten van Leo Stam die veel te gehaast naast schoot. Ook hierna had de thuisploeg een enorm overwicht en kwam BZSV er maar sporadisch uit. Een kopbal in de 25e minuut was nog het gevaarlijkste moment. Met nog een kwartier te gaan kreeg BZSV een hoekschop te nemen. De bal kwam goed voor, maar werd door een Blauw-Witter in eigen doel gekopt achter de verbouwereerde Martin Flores. De thuisploeg hobbelde net als een week eerder in Lemele achter de feiten aan. Onrustig aan de bal en bij de aanname sprong de bal vaak te ver van de voet. In de 42e minuut was het aan doelman Flores te danken dat het niet 0-2 stond. In de laatste minuut werd een corner van Edwin Bolink door Leo Stam nipt gemist. Rust 0-1.

In de tweede helft kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. Al na enkele seconden ging de eerste inzet nipt voorlangs. Ook hierna was er een goede kans na een voorzet van Jasper Kampman op Jarno Dijkstra en Jaron kampman. Ook deze inzet verdween niet in het doel. In de 51e minuut kwam de gelijkmaker wel op het bord. Jarno Dijkstra wist beheerst Edwin Bolink te bereiken, die droog en zakelijk de 1-1 liet noteren. De thuisploeg bleef drukken en kansen kwamen er. Geert Veneklaas Slots, die controlerend sterk speelde, schoot hoog over in kansrijke positie. Een minuut later was het Jasper die broer Jaron in kansrijke positie zette, maar de kopbal ging over. BZSV kwam er in de tweede helft meer uit en kreeg in minuut 57 een vrije trap op een kansrijke positie. Echter, de inzet ging over en naast het doel van Blauw Wit. Nadat Jaron Kampman bij een gevaarlijke aanval de bal achter zich langs zag gaan, was het een minuut later wel raak. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal ingeschoten en verwerkt door de keeper. Hierna vielen keeper en een aanvaller van Blauw Wit in de hoek van het doel, waarna een andere speler van Blauw Wit de bal in het doel schoot. De grensrechter van BZSV vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter keurde na overleg de goal toch goed 2-1.
In de 64e minuut kreeg Blauw Wit de kans de wedstrijd voortijdig te beslissen. De strafschop werd door Stefan Dijkink hard tegen de lat geschoten. Er bleven kansen komen voor Blauw Wit, maar ook aan de andere kant liet BZSV zich meer en meer gelden. In de 76e minuut had Ben Kamers de grootste kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet was te zacht. Enkele minuten later toch de 3-1. Jarno zette de ingevallen Ilja Spijker vrij voor doel. Ilja scoorde rustig. In het restant van de wedstrijd kreeg Blauw Wit nog diverse kansen. De mooiste was misschien wel voor Ilja Spijker, nadat hij de ontvangen bal prachtig onder controle bracht, zag hij zijn inzet via een verdediger toch nog naast gaan. Het was Stefan Dijkink die zijn gemiste strafschop naar de achtergrond drukte door uit een corner van Edwin Bolink fraai de 4-1 tegen de touwen te koppen. Een goede overwinning op basis van de tweede helft. De Blauwwitters hielden het één helft goed tegen, maar in de tweede helft drukte de thuisploeg het overwicht ook in goals uit. Komende week wacht Sp. Daarle.

Opstelling: Martin Flores, Nick Dijkink, Stefan Dijkink, Remon Müller, Remco Stam, Edwin Bolink, Jarno Dijkstra, Jasper Kampman (Ilja Spijker), Jaron Kampman, Leo Stam (Justin Verhoeven) Geert Veneklaas Slots

 

Foto's Math Willems. Voor meer foto's check de Facebook pagina Voetbal in Holten

DSC 9744

DSC 9744

DSC 9744

DSC 9744

DSC 9744

DSC 9744

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads