Moeizame zege voor Blauw Wit in Rijssen

Afgelopen zaterdag reisde Blauw Wit ’66 naar de Rijssense Koerbelt voor de uitwedstrijd tegen Sc. Rijssen. Ondanks de regen van zaterdagmorgen was het veld goed bespeelbaar en toen rond 14.00 uur de zon doorbrak stond niets een fraaie voetbaldag nog in de weg. Nadat om half drie scheidsrechter Steen uit Hengelo het beginsignaal had gegeven trokken de Holtenaren meteen ten aanval. Sportclub moest terug en wist aanvankelijk met kunst en vliegwerk verdere schade te voorkomen. Maar lang duurde dat niet. Al in de 7e minuut reageerde gelegenheidsspits Jurgen van Dijk goed op een slecht verwerkt schot en schoot onberispelijk de 0-1 tegen de touwen. Blauw Wit drukte meteen door en in de 11e minuut begon Edwin Bolink aan een solo die de hele Sportclub defensie, inclusief de keeper, te machtig bleek (0-2). De gastheren leken rijp voor de sloop maar de mooiste kansen waren aan Blauw Wit niet besteed. Zoals de laatste weken al vaker bleek scoren te moeilijk. En weer ging een oude voetbalwet in werking: Wie zelf niet scoort krijgt een doelpunt tegen! In de 40e minuut komt er een terugspeelbal op Martin Flores, de keeper twijfelt even, glijdt dan uit en geeft de doorgelopen Pepijn Bruggink een niet te missen kans (1-2). Dit was ook de ruststand terwijl gezien het spelbeeld eerder een 1-5 voorsprong voor Blauw Wit realistisch was geweest.

Na de hervatting bleek de thuisclub moed geput te hebben uit de fortuinlijke treffer en de wedstrijd leek zelfs te kantelen. Zeker nadat in 49e minuut Jordy Schreurs uit een counter koelbloedig de gelijkmaker had laten noteren. Blauw Wit was in deze fase heel slordig in balbezit en Sc Rijssen leek de wedstrijd te gaan controleren. Maar nadat een uur was gespeeld bleek het voor de thuisclub conditioneel toch lastig te worden. De Holtenaren bleven druk uitoefenen op het Sc Rijssen doel en in de 66e minuut wist Jarno Dijkstra in een scrimmage de bal met het hoofd voldoende richting en vaart mee te geven (2-3). Het spelbeeld van de 1e helft keerde terug: Blauw Wit valt aan en Sportclub verdedigt met alle hens aan dek. Zowel Stefan Dijkink als Edwin Bolink verzuimden om hun grote kans te benutten en zodoende de wedstrijd te beslissen. De beslissing viel pas in de 87e minuut toen een overtreding binnen de 16 meter een strafschop opleverde. Remon Muller nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder, legde de bal op de stip en liet de keeper kansloos (2-4). Al met al een zeer verdiende zege die echter, gezien het krachtsverschil, veel eerder zeker gesteld had moeten worden.

Volgende week weer een uitwedstrijd. Naar de avc Heracles, de amateurclub waaruit Heracles Almelo is voortgekomen. De wedstrijd begint al om 14.00 uur!

Opstelling Blauw Wit: Martin Flores; Stefan Dijkink, Jeffrey Hulsman, Remon Muller, Remco Stam; Edwin Bolink, Geert Veneklaas slots, Jasper Kampman (88’Justin Verhoeven); Jarno Dijkstra, Jurgen van Dijk, Ilja Spijker.

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads