Ruime overwinning 1e elftal

Blauw Wit heeft in de thuiswedstrijd tegen S.V.V. uit Sibculo een ruime overwinning weten te behalen. Een snelle voorsprong 2-0 werd gevolgd door een snelle aansluitingstreffer. Volop spanning en bij vlagen goed voetbal. Die lijn werd in de tweede helft doorgezet, maar met de 4-1 was de overwinning definitief een feit. In de slotfase liep de ploeg nog ruim weg bij de gasten: 6-1.

Blauw Wit begon moeizaam aan de tweede periode. S.V.V. was met name in het begin redelijk vaak op de helft van de thuisploeg tevinden. Van de aanvallen ging ook dreiging uit en Blauw Wit had het lastig. De thuisploeg probeerde snel de bakens te verzetten kon soms gevaarlijk counteren. Ilja Spijker had binnen de vijf minuten de score moeten openen, maar zijn aanname was niet goed. Een minuut later begreep niemand van S.V.V. hoe hun kans na een onbegrijpelijke voortzetting teniet werd gedaan. In de 8e minuut zette Jurgen van Dijk Ilja alleen voor de keeper. Ilja stopte omdat de grens voor buitenspel vlagde, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen, maar de kans was verkeken. Enkele minuten later ging Jarno Dijkstra er op rechts vandoor. Zijn voorzet was op maat bij Jurgen van Dijk, die laag in de verre hoek raak schoot 1-0. De gasten waren duidelijk even van slag, maar Blauw Wit kon ook weinig gevaar stichten. In de 20e minuut liep een combinatie tussen Ilja en Jurgen perfect, maar wegens buitenspel ging de treffer niet door. Die tweede treffer kwam er vijf minuten later wel. Vanaf links kwam Remco Stam naar binnen en vuurde vanaf ruim 35 meter strak bovenin de kruising, over de verbouwereerde doelman 2-0. Drie minuten later was de spanning weer volledig terug. Een aanval over de linkerkant van de gasten leverde een mooie voorzet op die door Niek van Dijk fraai werd binnengekopt 2-1. Aan de linkerkant waren Jarno Dijkstra en Edwin Bolink het die een mooie aanval opzetten. De voorzet van Edwin ging over de doelman en ook nipt over Ilja Spijker heen. Drie minuten voor de rust mocht SV.V. een corner nemen die knap, maar wel over, werd gekopt. Een minuut voor rust, toen de gasten sterk aandrongen, veroverde Stefan Dijkink de bal. Zijn diepe bal op Jarno Dijkstra leek te hard, maar toch was het Jarno die voor de doelman de bal goed raakte en van grote afstand de 3-1 scoorde.

Na de pauze ging het spel op en neer, maar er waren weinig kansen te noteren. Geert Veneklaas Slots was opnieuw een onopvallende en gedegen controleur. Ook Nick Dijkink speelde beheerst en goed. Pas in minuut 59 was er de eerste serieuze kans. Jarno Dijkstra ging alleen op de doelman af, maar schoot ook recht in de handen van die doelman. Drie minuten later werd Ilja Spijker op rechts weggestuurd. Zijn prima voorzet werd teniet gedaan, omdat Edwin Bolink en Jurgen van Dijk beiden deze kans wilden verzilveren. Twee minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Jeffrey Hulsman greep verdedigend goed in en zette Ilja Spijker in een sprintduel richting het doel. Binnen het strafschopgebied werd hij onreglementeer tegen de grond gewerkt. De strafschop werd door Remon Müller koel binnen geschoten 4-1. De wedstrijd was gelopen. Blauw Wit wisselde nog drie keer, waarbij invaller Justin Verhoeven nog een hoofdrol opeiste door in de slotfase nog twee keer te scoren. Eerst trof hij fraai doel door in de 1e minuut van de extra tijd te scoren. En na een prachtige actie van Stefan was hij het ook die in de derde minuut van de extra tijd scoorde 6-1.

Opstelling: Martin Flores, Stefan Dijkink, Jeffrey Hulsman, Remon Müller, Remco Stam, Edwin Bolink, Jarno Dijkstra, Geert Veneklaas Slots, Ilja Spijker (Sander Bruggeman), Jurgen van Dijk (Justin Verhoeven) en Nick Dijkink (Jelmer Landeweerd).

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads