Eerste nederlaag voor Blauw Wit 1

In Daarlerveen heeft Blauw Wit 1 dit seizoen haar eerste nederlaag geleden. De plaatselijke titelkandidaat was met name in de eerste helft de bovenliggende  partij. Dit door wel effectief met de kansen om te gaan hetgeen Blauw Wit deze middag niet lukte. Blauw Wit kwam de tweede helft beter in het spel en bood voldoende tegenstand maar wist voor onvoldoende gevaar te zorgen. Mede doordat de Zweef wist te winnen van GFC is het meer dan spannend bovenin de 4e klasse E.
 
Blauw Wit startte goed. Zette de thuisploeg onder druk. Hierdoor kreeg het direct enkele hoekschoppen. Uit een van deze hoekschoppen was het Jarno Dijkstra die hard doch helaas wel over schoot. Daarna was het de thuisploeg die steeds beter in het spel kwam. Door met name van achteruit de bal achter de verdediging te leggen hadden de verdedigers alle moeite om de behendige aanvallers van Daarlerveen af te stoppen. Nu kwamen de bezoekers uit Holten onder druk te staan. Toch leek, en eigenlijk moest, Blauw Wit 66 op voorsprong komen. Uit een goed opgezette aanval over links kwamen we drie maal voor doel. Zelfs tot nu weet niemand hoe het kon maar de bal ging er niet in. Meerdere scrimmages voor het doel van Daarlerveen. Maar zowel Remco Stam alsook Ilja Spijker kregen de bal van dichtbij niet het doel in. Heel zuur was het daarom ook dat het nog geen halve minuut later wel 1-0 voor de thuisploeg werd. Uit een snelle aanval werd de verdediging van Blauw Wit simpel uit elkaar gespeeld. Blauw Wit was hierdoor even van slag maar pakte uiteindelijk de draad weer op. Wilde de aansluiting forceren. Helaas voor de bezoekers lukte dat niet, doordat de verdediging van Blauw Wit volledig mis tastte kwam Berkan Bozkurt vrij voor doel, dit kadootje pakte hij beheerst uit. Na ongeveer een half uur spelen dus 2-0 voor de thuisploeg. Het sierde de bezoekers uit Holten dat ze het bleven proberen. Voor rust viel Jeffrey Hulsman geblesseerd uit en werd vervangen door Justin Verhoeven. Net voor rust leek dan toch de aansluitingstreffer te vallen. Ook nu weer pech, het was Stefan Dijkink die met een bekeken schot de doelman verschalkte maar zijn schot kwam op de paal. Ruststand 2-0. De voorsprong was verdiend te noemen.
Dan moest het de tweede helft maar gebeuren. Blauw Wit begon fel maar kreeg direct de deksel op de neus. In de tweede minuut werden ze er uit gecounterd en stond direct de 3-0 op het scorebord. De wedstrijd leek beslist. Dit daar de thuisploeg te goed was. Ook nu bleef Blauw Wit het proberen. Jaron Kampman kwam Jurgen van Dijk in de spits vervangen hetgeen hij niet onverdienstelijk deed. Het grootste deel van de tweede helft was dan ook wel voor de bezoekers uit Holten. Maar ook in de tweede helft konden ze onvoldoende kansen creëren. Hierdoor kreeg Blauw Wit een lesje in effectiviteit. De thuisploeg is zeker een titelkandidaat, veel technische en snelle spelers die elkaar goed wisten te vinden. Al met al een wedstrijd om van te leren. Niet te lang bij stilstaan maar weer voorbereiden op de volgende wedstrijd. Deze is thuis tegen MVV 69 uit Marle.
 
Achter: Martin Flores, Remon Muller, Jeffrey Hulsman (Justin Verhoeven), Stefan Dijkink, Remco Stam
Midden: Nick Dijkink, Edwin Bolink en Geert Veneklaas Slots
Voor: Jarno Dijkstra, Jurgen van Dijk (Jaron Kampman), Ilja Spijker
 
Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads