Eerste wint derby tegen Sp. Rijssen met ruime cijfers

De derby werd vanmiddag, zoals verwacht gewonnen. Voor wie vooraf nog twijfelde, de vijf uit-wedstrijden van SC Rijssen gingen allemaal verloren, en een doelsaldo van 2 voor en 31 tegen zegt voldoende.  Bovendien had de thuisclub, na het dure puntenverlies in Almelo een week geleden, nog wat goed te maken: tegen de ‘kleinere’ clubs worden punten verwacht, ook vanmiddag!

In de basis stond Patrick Bolink,  na een lange ‘pauze’, centraal achterin met Jeffrey Hulsman. Verder bracht trainer Machielsen een offensief ingestelde aanval met Jurgen van Dijk en Jaron Kampman afwisselend in de punt.

De start was voor Blauw Wit, dat eigenlijk de hele wedstrijd het initiatief nam en voortdurend de aanval zocht. Maar in die eerste dertig minuten ging dat nogal stroef, het tempo lag laag en de  kansen (Jasper, Edwin en Jurgen) bleven zonder succes. De hoekschopverhouding was al snel 5-0, en steeds stond Edwin Bolink aan de basis. Dit vereiste het nodige geduld, hoe langer de 1-0 uitblijft, hoe groter de twijfels. Maar dat geduld werd in de 31 minuut beloond:  Edwin kapte zich goed vrij, schoot van ruim 20 meter over de keeper heen, die de inzet nog probeerde te keren maar hij stond iets te ver voor zijn goal: 1-0.

Het was alsof er een juk werd afgeworpen, plotseling schoot de thuisclub uit zijn ‘slof’ en kende een sterk derde kwartier. Zo slalomde linksback Remco Stam twee minuten later dwars door de defensie om na zes hindernissen de bal  naast te zien gaan; uit de daaropvolgende afgeslagen hoekschop werd Geert Veneklaas Slots vlak buiten de 16-meter neergelegd: de vrije trap werd door Edwin opgeëist: loepzuiver was zijn schot, via de binnenkant van de  paal scoorde hij ook de 2-0. Twee minuten voor de thee eindigde een snelle aanval over links bij Jaron Kampman, die ook het net vond: 3-0.

Zo’n ruststand is nagenoeg veilig te noemen, en ook na rust bleef Blauw Wit de bovenliggende partij. Veel ging over Edwin, die vandaag een zeer sterke wedstrijd speelde en vaak aan de basis stond van de snelle aanvalsacties. Na tien minuten stond opnieuw Jaron klaar, hij plaatste de bal keurig in de rechter benedenhoek: 4-0.

Vreemd genoeg kroop de Sportclub nu wel uit zijn schulp, kreeg twee kansen maar beide keren was Martin Flores de redder in nood, zeker bij de tweede, een 100 % kans die hij meesterlijk pakte. De laatste 25 minuten werd er drie keer gewisseld bij Blauw Wit, zo kwamen respectievelijk Leo Stam (62e min.), Ilja Spijker (72e  min.) en A-junior Ruben Baltes (80e min., zijn tweede invalbeurt) voor de moegestreden Jurgen van Dijk, Jaron Kampman en Stefan Dijkink. Het wachten was op de 5-0 die pas in de 82e minuut viel: Edwin passte prima door het midden naar de vrijgelopen Jasper Kampman die beheerst afrondde: 5-0.

Kansjes voor Ilja en Remon hadden de score nog kunnen opvoeren, maar het bleef bij de verdiende zege tegen de nummer laatst. Scheidsrechter Hermann Marschalk leidde de derby goed en soeverein. Volgende week naar Borne tegen de nummer 12: BZSV De Blauwwitters.

Opstelling:
Martin Flores, Stefan Dijkink (Ruben Baltes), Patrick Bolink, Jeffrey Hulsman, Remco Stam, Geert Veneklaas Slots, Jaron Kampman (Ilja Spijker), Edwin Bolink, Remon Müller, Jurgen van Dijk (Leo Stam), Jasper Kampman

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads