Blauw Wit laat Twello ontsnappen

Onder goede omstandigheden begonnen Blauw Wit en Twello aan hun eerste onderlinge ontmoeting sinds het seizoen 2008-2009 toen Twello nog Avanti genoemd werd. Igor Dijkstra, Leo Stam en Remco Stam waren o.a. voor Blauw Wit niet beschikbaar en Ruben Baltes, die niet had kunnen trainen, nam plaats op de bank. Danny Meijerink begon zo op de linksachter positie, waar hij een lastige middag had tegen Masora Oraile.

Twello trok van meet af aan het initiatief naar zich toe. Blauw Wit had het lastig en moest enkele keren een overtreding maken om overeind te blijven. Toch was het de thuisploeg die de score had moeten openen. De derde minuut was nog maar net begonnen of Jasper Kampman kreeg vanaf de linkerkant een uitgelezen mogelijkheid, maar daar waar iedereen de 1-0 al had bijgeschreven, ging zijn inzet naast. Een dure misser! Twello was het eerste kwartier meer op de helft van de thuisploeg te vinden, maar de dreiging leverde geen kansen op. Door de lucht bleek Sander Bruggeman niet te kloppen en aan de bal was Jaron Kampman goed, maar vooral rustig bezig. Langzamerhand kwam Blauw Wit beter in de wedstrijd. Een diepe bal over de linkerkant leverde een mooie kans op voor Jarno Dijkstra, maar zijn lob over de doelman was te zacht en werd net voor de doellijn gered ten kostte van een hoekschop, die over werd gekopt. In de 25e minuut speelde Jaron Kampman zich vanuit de laatste lijn vrij en wilde de middenlijn oversteken. Hij werd schuin van achteren ten val gebracht, maar Twello mocht van de leidsman doorgaan. Dit leverde de eerste mogelijkheid voor de gasten op. Max Smaal stond oog in oog met doelman Nathan Hofman die zijn ploeg voor een achterstand behoedde. De wedstrijd was op dat moment in evenwicht. Blauw Wit varieerde de aanvallen op dat moment goed, van rechts naar links en via het middenveld. De ploeg mocht in die fase ook diverse hoekschoppen nemen. Jarno Dijkstra zag zijn schot in de 32e minuut op de vuisten van de doelman terug het veld ingaan, maar er was geen vervolg. Een minuut later was het Emiel Schuppert die Edwin Bolink aan het werk zette, maar ook dit leverde slechts een corner op. Een minuut later ging het bij Blauw Wit in de verdediging knullig mis, maar er was geen vervolg voor Twello, dat hier meer mee had moeten doen. Voor Blauw Wit had dit een sein moeten zijn alert te zijn en de verdedigende taken niet te verwaarlozen! Edwin Bolink zag even later zijn harde schot tot corner verwerkt worden en ook Nathan Hofman deed dat uit de afgeslagen corner voor Blauw Wit. Masora Oraile was de schutter. Ook de corner voor Twello leverde niets op en ging over alles en iedereen heen. De pauze was aanstaande. De gasten kregen veel ruimte aan de rechter kant, maar de voorzet was ondermaats. Een minuut voor rust was het grensrechter Merten Caneel die zijn ploeg redde voor de 1-0. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar iedereen was het er over eens dat dit een goed uitgespeelde aanval was die niet onderbroken had mogen worden door een fluitsignaal. Scheidsrechter Robbie Rakers telde geen seconde bij en floot voor de rust 0-0.

Na de thee was de organisatie bij Blauw Wit niet direct goed. Leander beging een enorme mispeer die door Rusambo Rajabu werd verzilverd. Nathan Hofman kwam nog wel snel uit zijn doel, maar kon het onheil niet meer verhinderen. De doelpuntenmaker moest wel met een enkelblessure het veld verlaten, maar gelukkig ging het even later al veel beter met hem. Jan Stol was zijn vervanger.

Voor Blauw Wit was het duidelijk dat nu de aanval gezocht moest worden en dat het met snelle uitvallen rekening moest houden. Vijf minuten na de 0-1 had Dennis Bolink de gelijkmaker moeten aantekenen. Jasper Kampman omspeelde twee man en gaf een prima bal mee aan Dennis die vanaf links vrij op het doel afging. Hij omspeelde de doelman, maar de inzet ging te gehaast naast het doel. In de 63e minuut mochten de gasten vanaf links, na een snelle uitbraak een vrije bal nemen, aanvoerder Tim Evers schoot de bal in de verre hoek die een prooi had moeten zijn voor doelman Hofman 0-2. Een enorme domper voor de thuisploeg die even nodig had het spel weer op te pakken. Met nog 21 minuten op de klok was het Emiel Schuppert die binnen de 16 meter in de mangel werd genomen. Scheidsrechter Rakers vond het niks en Twello mocht uitverdedigen. Even later kwam Ruben Baltes in de ploeg voor Patrick Bolink die een goede rol op het middenveld speelde. Danny Meijerink schoof door en Ruben kwam op de linksachter plek de spelen. Ook Jurgen van Dijk kwam in de ploeg voor Sander Bruggeman die een enorme vleeswond onder de knie had opgelopen. Blauw Wit had in de laatste 20 minuten niet de rust om gedegen aanvallen op te zetten. Te snel werd voor de lange bal gekozen, daar waar combinaties veel meer gevaar hadden opgeleverd. Doelpogingen waren schaars. Edwin Bolink doorbrak deze fase met een goed schot, maar naast. Ook Emiel had de 1-2 op de schoen, maar schoot naast. Blauw Wit zocht wel de aanval, maar de echte overtuiging viel weg. In de derde minuut van de extra tijd was er over de rechter kant een prima aanval met een mooie actie die de te late aansluiting opleverde. Een fraaie treffer, maar de extra tijd bedroeg vier en halve minuut en was dus te kort voor meer.

Bij de thuisploeg heerste het gevoel dat er onnodig was verloren en dat het missen van de kansen in combinatie met de ongelukkige persoonlijke fouten leermomenten zijn voor het vervolg van de competitie. Komende week speelt de ploeg uit in Deventer tegen Sp. Deventer.

Opstelling Blauw Wit: Nathan Hofman, Patrick Bolink (Ruben Baltes), Edwin Bolink, Dennis Bolink, Jaron Kampman, Jasper Kampman, Jarno Dijkstra, Sander Bruggeman (Jurgen van Dijk), Leander Stam, Emiel Schuppert, Danny Meijerink.

Meer van Blauw Wit 1 Terug naar overzicht

Sportsads