Tweede kansloos ondanks hattrick Bror van Zon

Een op papier zeer belangrijke wedstrijd voor het tweede resulteerde in een complete nachtmerrie. Om de degradatiezone te verlaten, moest gewonnen worden van Quick’20 2. De intenties vooraf waren duidelijk, de tegenstander moest vol onder druk gezet worden. Dit pakte echter faliekant verkeerd uit, binnen 20 minuten stond het 0-5 en werd Blauw Wit’66 volledig weg gecounterd met de ruime beschikbare ruimte achter de verdediging. Drie van de vijf doelpunten kwamen door simpele fouten in de verdediging. Tot overmaat van ramp legde scheidsrechter Yalcin de bal ook nog op de stip na een zuivere tackle op de bal van Jaron Kampman.

Blauw Wit’66 liet zich gelukkig niet uit het veld slaan en zakte massaal in om erger te voorkomen en zich te herpakken, dit lukte dan ook door de beste man aan Blauw Wit zijde, Bror van Zon: 1-5 en 2-5 door een goedmakertje van scheidsrechter Yalcin. Net op het moment dat je denkt dat je wellicht 3-5 kan maken en toch nog aanspraak wil maken op een spannende 2e helft, wordt er niet opgelet door Martin Flores en kan de 2-6 binnengetikt worden, rust.

In de tweede helft uitgesproken om op dezelfde voet verder te gaan. Blauw Wit’66 pakt het spel goed op is gevaarlijk in de omschakeling en zakt nog steeds massaal in. De tegenstander uit Oldenzaal had hier beduidend meer moeite mee. Dit resulteerde dan ook in de 3-6 door Thijmen Voogt, die één op één niet faalde. Weer het moment dat je denkt, ‘’en nu gaan we door’’, en weer het moment dat het mis gaat. Dit keer ging Marten de fout in en leverde simpel in, waardoor een speler van Quick’20 van een metertje of 20 dankbaar gebruik van wist te maken. Weliswaar fantastisch in het kruisje binnengeschoten, maar weer een persoonlijke fout: 3-7. Even later kan Marten zijn fout goed maken, maar mist 1-op-1 met de keeper. Helaas tekenend voor deze wedstrijd.  Het slotakkoord is voor Blauw Wit’66, wederom een penalty, wederom een cadeautje. Ilja maakt de 1e overtreding, vervolgens maakt de tegenstander een overtreding en fluit scheidsrechter Yalcin voor een penalty voor Blauw Wit ’66: 4-7 door Bror van Zon. Mooie rentree voor Bror, maar we denken dat hij liever 3 punten had gehad. 5 doelpunten door persoonlijke fouten door 5 verschillende mensen aan onze zijde, dit mag en kan niet. Als je er 4 maakt, hoor je namelijk gewoon te winnen!

Na de winterstop zal er het één en ander beter moeten, Blauw Wit’66 bezit een gedeeld laatste plaats met SVVN 2, en staat 1 punt achter op de ‘’groene zone’’. Er degraderen er twee rechtstreeks uit deze klasse, dus wij zullen moeten knallen na de winterstop!!

Opstelling Blauw Wit’66:
Martin Flores; Tim Welgraven (46. Kjell van Zon), Nick Dijkink, Justin Verhoeven (46. Mart Groot), Danny Meijerink; Ruben Bolink (65. Matthijs Nijland), Jaron Kampman, Ilja Spijker, Marten Hulleman; Bror van Zon & Thijmen Voogt

Meer van Blauw Wit 2 Terug naar overzicht

Sportsads