Hardwerkend 2e vergeet zichzelf te belonen in Nijverdal

De ziekenboog is behoorlijk leeg aan het raken binnen het 1e en 2e, dus na de winterstop moet er geoogst worden. De intenties waren duidelijk vooraf: 3 punten mee naar het Vletgoor tegen concurrent SVVN 2 om boven de rode streep te komen. In de 3e klasse reserve H degraderen de laatste 2 naar de 4e klasse reserve, voorafgaand aan dit duel stond Blauw Wit laatste en SVVN op een 10e plek, net boven de rode streep. Bij winst zou Blauw Wit 10e komen te staan. Het is echter zo spannend in deze competitie dat het gat met nummer 6 slechts 6 punten bedraagt t.o.v. Blauw Wit 2.

Dat er gewonnen moest worden was zeer duidelijk te zien, Blauw Wit 2 klapte onder aanvoering van het ‘blok’ Danny en Jaron er vol op. Binnen 3 minuten had het al raak kunnen zijn. Een uitstekende voorzet van voorstopper Leander aan de rechterkant (wat deed hij daar eigenlijk?) kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden door Marten, die zijn poging voor de goal weggehaald zag worden. Ook een goede actie van Roy, die zijn rentree maakte in een competitieduel, werd goed gepakt door de keeper van SVVN. Zo kreeg Marten weer een kans op 0-1, maar ook nu bleek de keeper een sta in de weg. En er luidt altijd dat voetbalgezegde, als je zelf de kansen niet maakt dat hij aan de andere kant valt: Dit was nu dan ook het geval. Een voorzet ongelukkig verlengd door Leander voor de voeten van de linksbuiten van SVVN werd koelbloedig afgemaakt: 1-0. Blauw Wit toonde karakter en liet zich niet piepelen door deze tegenvaller en deed vol gas er een schepje bovenop. Thijmen speelde zich snel even later heel knap vrij, maar schoot iets te snel, waardoor de keeper de bal uit de hoek kon plukken. Ook Jaron schoot in het zijnet na een goede individuele actie. Rond de 35e minuut was het dan eindelijk (!) raak, Leo Stam speelde met een goede steekpass Roy vrij, die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoot: 1-1 en rust.

De tweede helft ging Blauw Wit vrolijk verder met vol gas geven om die drie punten naar Holten mee te nemen. Rond de 60e minuut was het dan raak voor Blauw Wit. Een counter op boekje: Jaron werkte de bal vakkundig uit het 16 meter gebied richting Sander, die de bal in de loop mee gaf aan Marten die vervolgens Thijmen alleen voor de keeper wist te zetten. Thijmen was niet zelfzuchtig en legde de bal terug op Marten die de bal in het lege doel kon tikken en daarmee voor de 1-2 zorgde. Blauw Wit nam hier geen genoegen mee en ging op zoek naar de 1-3, maar kansen voor Leo, Thijmen en Marten gingen er niet in. Ook een afstandsschot van Sander ging net naast. 10 minuten voor tijd maakte Danny een overtreding op randje 16 en SVVN schoot de vrije trap erin: 2-2. Dit was dan ook de eindstand. Het laatste kwartier was Blauw Wit volledig leeg gespeeld en had geen puf meer om SVVN nog pijn te doen. Het frustrerende was dat SVVN geen één uitgespeelde kans heeft gecreëerd en Blauw Wit wel 8 en dat wij dan met 1 punt naar huis gaan. Het meest opvallende en positieve punt is dat er voldoende vertrouwen is geschept deze wedstrijd om ook de komende wedstrijden uit de degradatiezone te komen. Over 2 weken wacht Hulzense Boys 3, de nummer 4 van de competitie, waar uit kansloos met 3-0 verloren van werd.

Opstelling Blauw Wit’66 2:

Martin Flores; Ruben Bolink (80. Matthijs Nijland), Nick Dijkink, Leander Hofman, Leo Stam; Sander Bruggeman, Jaron Kampman, Danny Meijerink, Marten Hulleman; Thijmen Voogt (75. Bror van Zon) & Roy Schuppert.

Meer van Blauw Wit 2 Terug naar overzicht

Sportsads