Strijdend Blauw Wit’66 2 sleept gelijkspel uit het vuur tegen v.v. Holten 2

Vooraf waren de kaarten aardig geschud, v.v. Holten zou deze wedstrijd toch wel even winnen. Niets bleek minder waar, want het tweede beet na een matige eerste helft in de tweede helft van zich af.

Trainer Henk Berenschot gaf enkele sleutelspelers rust en rouleerde er rustig op los, waarbij ‘’Mister Lélé (Leo Stam red.)’’ de rol als derde aanvoerder op zich mocht nemen, aangezien Jaron en Nick op de bank zaten.

Holten drong al vanaf minuut één aan, v.v. Holten speelde in een verkapt 4-2-2-2 systeem waarbij Jur Pol (v.v. Holten) speelde als een controleur en zich veelvuldig uit liet zakken om de bal op te halen. De roodzwarten combineerde er rustig op los en dwong de nodige kansen af. Na 15 minuten was het dan ook al raak na een vlotte aanval, Remco Jansen schoof de bal langs keeper Nathan Hofman, die de geblesseerde Martin Flores verving. Een tegenvaller voor Blauw Wit was dat Ruben al na 20 minuten het veld moest ruimen met een blessure, Nick verving hem logischerwijs.

Na een half uur ging Derren meer inschuiven en kreeg Blauw Wit iets meer grip op het middenveld. De eerste kans voor Blauw Wit’66 was dan ook gelijk een hele grote. Marten werd op zijn wenken bediend, maar miste de bal en hielp hiermee vakkundig een grote kans om zeep. Er waren ook nog een paar kansen voor Holten, dat de overhand bleef houden, maar deze ging er niet in. Rust: 0-1.

Trainer Tom Hofman (v.v. Holten) haalde er in de rust Danny Megelink, Koen Volkerink en Max Scheperman van af, Patrick Klaassens en bracht eveneens A-spelers Rob Hofman / Dylan van der Hulst. Henk Berenschot liet zijn team intact en ook de tweede helft in een verkapt 4-4-1-1 systeem opteren. Na vijf minuten kreeg Dylan van der Hulst de kans om het duel op slot te gooien, maar hij gaf de bal voor, daar waar de mogelijkheid lag om zelf te schieten. Vanaf dat moment begon het duel te kantelen. Blauw Wit begon beter te voetballen en de passes kwamen beter aan, wat resulteerde in een goal rond de 60e minuut. Een vrije trap van Marten op de kruin van Jaron die de bal al keurig koppend teruglegde op Sander die binnen kon schieten van vijf meter: 1-1. Blauw Wit kreeg het geloof dat er meer in zat maar bleef compact spelen en zakte in. Desondanks waren de beste mogelijkheden voor Blauw Wit. Een goede bal vanaf links van Jori werd nog knap aangetikt door de keeper van v.v. Holten, Roy Tempelman, waardoor hij een zeker doelpunt mee voorkwam, want Thijmen stond al klaar om de bal in te tikken. Diezelfde Thijmen schoot rond de 80e minuut nog op de paal, Danny kwam net te kort voor de rebound. Het laatste wapenfeit was ook voor Blauw Wit, Marten draaide goed weg vanaf 18 meter en schoot de bal in de lange hoek, maar Roy Tempelman pakte de bal met een uiterste redding en kon de bal naast tikken.

Een verdiend gelijkspel? Nee, maar op basis van het laatste half uur had Blauw Wit ook zo maar kunnen winnen en dat is ook wel eens anders geweest dit seizoen.

Opstelling Blauw Wit’66 2;

Nathan Hofman; Leo Stam, Ruben Bolink (20. Nick Dijkink), Derren Bieleman, Thijmen Bekkernens (50. Jaron Kampman); Thijmen Voogt, Sander Bruggeman, Tim Welgraven, Danny Meijerink; Marten Hulleman (60. Jori Schuttert), Bror van Zon (75. Marten Hulleman).

Opstelling v.v. Holten 2

Roy Tempelman; Danny Megelink (46. Patrick Klaasses), Edwin Knapen, Thom Hulsman, Rick Oolbekkink; Tim Koopman (46. Rob Hofman), Jur Pol; Jordy de Bruijn, Koen Volkerink; Max Scheperman (46. Dylan van der Hulst) en Remco Jansen

Meer van Blauw Wit 2 Terug naar overzicht

Sportsads