Onherkenbaar 2e speelt Sparta Enschede 3 aan gort

Na een bloedstollende derby tegen v.v. Holten 2, speelde Blauw Wit’66 2 afgelopen zaterdag tegen het eveneens laag geklasseerde Sparta Enschede 3, dat sinds de winterstop compleet in verval is geraakt en waar men serieus moet gaan vrezen voor degradatie.

Voorafgaand geen rare capriolen, Nick en Jaron stonden er gewoon in, zo hoefde er ook niet gediscussieerd te worden over een vierde aanvoerder, aangezien de derde aanvoerder Leo Stam, geblesseerd was. Tevens werden er de nodige O2 flesjes vruchtenwater gedronken (nieuw in de kantine red.) waar extra veel zuurstof in zit, zo staat op het flesje. Nou we hebben het gemerkt!

Met Martin Flores terug op de goal begon Blauw Wit voortvarend en werd het oude strijdplan weer uit de kast gehaald, inzakkend en loeren op de omschakeling terwijl Blauw Wit nou niet bepaald hele rappe spelers heeft. Toch blijkt het al wedstrijden effectief, maar levert het niet de (brood)nodige punten op. De eerste de beste aanval was dan ook raak, Pieter kreeg de bal via de kluts voor zijn linker (lees: chocoladebeen) en krulde de bal fantastisch onderkant lat in de lange hoek: 1-0. Na een kwartier was het weer raak. De keeper van Sparta Enschede grossierde in twijfel, hij had al lang de bal kunnen pakken na een steekbal door de lucht, maar bleef maar twijfelen en tot overmaat van ramp maakte hij een oliedomme overtreding op Jaron wat een penalty opleverde. Bror van Zon maakte dit koude kunstje af: 2-0. Sparta was mentaal al geknakt, vijf minuten later maakte Bror 3-0. Achterin werd het gatenkaas, Marten schoot op de lat, maar na 35 minuten was het wel 2x raak, Thijmen faalde 2x niet oog in oog met de doelman van Sparta Enschede. Rond de 40 minuut maakte Pieter alweer 6-0, na een aanval uit het boekje aldus trainer Henk Berenschot, Marten werd diep weggestuurd door Bror en Marten trok de bal hard en laag voor, waardoor Pieter de bal bij de 2e paal binnen kon lopen.

Met in de tweede helft Derren voor Djowin werd de tweede helft weer hervat. Diezelfde Derren veroorzaakte een penalty in de 50e minuut, die werd simpel binnengeschoten: 6-1. De wedstrijd kabbelde voort, de wedstrijd was klaar. In de 70e minuut was Thijmen niet zelfzuchtig (ondanks dat hij zijn 3e had kunnen maken!) en gunde de bal aan Bror, die wél zijn 3e maakte en intikte: 7-1. 3 minuten voor tijd werd het nog 7-2 na een mooie vrije trap van Sparta Enschede.

Een matige tegenstander, die door veel blessures dusdanig verzwakt is na de winterstop, maar dat doet niet af aan het feit dat Blauw Wit erg goed speelde in de eerste helft en dodelijk effectief was in de omschakeling. Nog drie wedstrijden te gaan tegen Achilles (uit), SVZW (thuis) en Wilhelminaschool (uit), waar voor de winterstop van alle drie de tegenstanders gewonnen werd….

Martin Flores; Jeffrey Hulsman, Nick Dijkink, Djowin Meijerink (46. Derren Bieleman), Danny Meijerink; Pieter Nijhuis, Sander Bruggeman, Jaron Kampman, Marten Hulleman (70. Ruben Stam); Bror van Zon & Thijmen Voogt

Meer van Blauw Wit 2 Terug naar overzicht

Sportsads