Blauw Wit’66 2 zet goede lijn voort en wint van AZC 2

Wat hadden de jongens van het tweede elftal er zin in. Na drie klinkende overwinningen in de beker (in totaal 21-0 doelsaldo), mocht het tweede nu echt aantreden tegen AZC 2.

Deze wedstrijd had een speciaal randje, onze tropische verrassing Ricardo Castro Abad maakte prachtige kiekjes van de wedstrijd. Leider Martin van Dijk kon zijn geluk niet op en beval de schrijver tot het maken van een stukje, mede om het tweede wederom in de o zo mooie blauwwitte spotlights te zetten.

De eerste vijf minuten waren rommelig en voor de bezoekers uit Zutphen. Het elftal van André v/d Waal leek last te hebben van kampioenenkoorts. Na 8 minuten was het tegen de verhouding in raak voor ons. Thijmen kwam 1-op-1 voor de keeper en chipte hem knap tegen de keeper aan, waarbij Thijmen de bal in de kluts meekreeg: 1-0. 5 minuten later was het weer raak voor Thijmen, die daarmee al zijn 10e goal maakte in vijf wedstrijden. Blauw Wit creëerde de nodige kansen voor de 3-0 en begon dan ook na de 2-0 vrijer te voetballen. Thijmen had de 3-0 op zijn schoen, maar was zelfzuchtig en zag Kjell naast hem over het hoofd die helemaal vrij stond. Maar wees gerust, Thijmen was niet de enige die dit overkwam zou later blijken. De 3-0 was er één uit het boekje. In de 39e minuut zette Danny goed door, veroverde de bal, passte naar Kjell. Kjell gaf de bal goed voor op Leo, die hem heerlijk diagonaal inschoot: 3-0. Blauw Wit dacht dat dit de bottleneck was voor AZC, maar niets was minder waar, binnen 1 minuut was het al weer 3-1 door een kop goal van AZC. Voor rust gooide Kjell ‘Yuk Lee’ definitief in het slot. Ook hij joeg goed door op de verdediging, veroverde de bal en maakte de kans goed af. Rust: 4-1.

Na rust maakte Marten zijn rentree na vijf weken blessureleed en kwam hij in het veld voor de moegestreden Leo. Dylan kwam vlak voor rust voor de geblesseerde Leander Hofman. Blauw Wit ging vrolijk verder met waar het gebleven was, namelijk scoren, ditmaal in de 51 minuut. Een op het oog houdbaar schot werd losgelaten door de AZC-doelman en vakkundig afgemaakt door Peter: 5-1.

Blauw Wit dacht nu al helemaal dat het er was en dat was ook te zien aan het spel. Het tempo lag veel te laag (aldus de trainert) en daardoor kon AZC terugkomen in de wedstrijd en maakte het de 5-2 en 5-3 in de 56e en 58e minuut. Met name de derde goal van de bezoekers was een plaatje, vanaf ruim 25 meter werd de bal prachtig in de kruising geschoten. Eenmaal wakker geschud regende het kansen voor Blauw Wit, maar Kjell, Leo en Thijmen hielpen 100% kansen vakkundig om zeep. De wedstrijd kabbelde voort, AZC probeerde nog een vuist te maken, maar kreeg in de 87e minuut de nekslag toegediend. Op aangeven van Thijmen scoorde Marten op zeer gelukkige wijze. Marten schoot de bal met zijn linker richting het doel en gleed daar bij uit, waardoor de bal via een carambole de goal in stuiterde: 6-3.

Een mooie eerst overwinning voor het tweede, waarbij er nog genoeg werk aan de winkel is om te voldoen aan de doelstelling, namelijk een top-3 klassering. Volgende week wacht RDC 3, waarbij wij niet beloven dat onze Argentijnse salsadanser weer zulke prachtige foto’s maakt en de schrijver weer zo’n heerlijk wedstrijdverslag maakt.

Opstelling Blauw Wit’66 2

Rutger Ossewaarde; Leander Hofman (42. Dylan Meijerink), Justin Verhoeven, Leander Stam, Ruben Baltes; Derren Bieleman (46. Tim Welgraven), Danny Meijerink, Peter Teeselink (70. Leo Stam); Thijmen Voogt, Kjell van Zon, Leo Stam (46. Marten Hulleman)

 

Meer van Blauw Wit 2 Terug naar overzicht

Sportsads