Blauw Wit 5 wint op de valreep

Een wedstrijd met twee gezichten, een grillig scoreverloop en een bizar einde….. in twaalf woorden kun je ook een wedstrijd samenvatten. Maar een uitleg is zeker op zijn plaats want deze tweede thuiszege leek vooraf en na drie kwartier een gelopen koers, maar niets bleek minder waar.

Een jong Ratti (zat) 2 werd twee weken ‘afgedroogd’ door Winterswijk met 9-1, dat niet weer en zo kwamen ze naar Holten met lef en bravoure: dat zou hen geen tweede keer overkomen. Kansen aan beide kanten maar Uilko hield knap de nul tot de thee en aan de andere kant was Blauw Wit wel trefzeker: eerst schoot Remon met een geplaatst hard schot de 1-0 binnen en twee seconden vóór rust tikte André S een verre corner simpel binnen: 2-0. Zijn vierde treffer alweer vanaf Holten 2 uit (16 sep).

Gelopen koers, een redelijk veilige marge voor een solide, ervaren thuisclub die dit nooit mocht/moest weggeven…… maar na een uur stond er gewoon 2-3 op het scorebord; de langharige aanvoerder/laatste man was een linie vooruitgeschoven en hij maakte gewoon het verschil, met mooie treffers. En wat de gastheren ook probeerden, de eerste nederlaag kwam angstvallig dichterbij. Tot de 89e en 91e minuut: Gerwin was helemaal vrijgelaten op links, hij ontving de bal, kapte zijn man uit en schoot raak: 3-3. Gelukkig, dachten velen. Maar er zat nog meer in het vak: linkerspits Robert kreeg even en voor het eerst de tweede helft de ruimte om aan te leggen en de 4-3 binnen te schieten. WAT EEN OPLUCHTING, dat dacht referee Freek wellicht ook en hij blies meteen af. Negen punten uit drie, fier aan kop, volgende week naar Haarlo.

Opstelling:
Uilko;
Timo, Hans S, Alex L, Jan;
Wilco, Gerwin, Jorn;
Joost, André W, André S,

Invallers: Remon, Robert, Johan B, Gerald, Martin.

Meer van Blauw Wit 5 Terug naar overzicht

Sportsads