5e speelt memorabele wedstrijd in Gelselaar

Wat een bijzondere wedstrijd was het vanmiddag in Gelselaar. Te veel momenten die het vertellen waard zijn, we beperken ons tot de hoogtepunten. Het afscheid van Timo, die volgende week naar Portugal vertrekt vanwege studie, was memorabel. Hij werd meteen tot aanvoerder benoemd, kreeg 90 minuten de kans om dan ook met drie punten naar Holten terug te gaan en dat lukte. Hij ontving, na een vlammende speech van Gerwin, een T-shirt en een warm applaus. SUCCES TIMO!

Het hoofdveld in Gelselaar was dramatisch: een of andere wijsneus had twintig ton zand uitgestrooid en op deze zandvlakte/Sahara was spelen eigenlijk onmogelijk. Inpassen, schieten, ingooien, het was niet te doen; nadelig kon het niet zijn, beide ploegen ondervonden namelijk evenveel hinder, maar leuk is anders.

Dan de wedstrijd zelf, eentje om in te lijsten en wellicht karakteristiek voor het vijfde: met een wilskracht en onverzettelijkheid werd een onmogelijke achterstand compleet goed gemaakt; het scoreverloop was in het begin een kopie van vorige week: binnen drie kwartier stond de thuisclub met 2-0 voor, de eerste al na twee minuten, een hard schot en de tweede een bal die achter Uilko tergend langzaam nog te redden was maar het laatste zetje was voldoende; het was meteen de laatste actie van Uilko, hij ondervond te veel last van het bovenbeen en werd vervangen door Alex K.

Na de rust was het na een minuut of tien zelfs 3-0, de grote balvaste linkerspits rondde fraai af; tja, daar sta je dan met nog ruim een half uur te spelen en een dikke nederlaag voor de kiezen; maar voetbal blijft onvoorspelbaar, die gedachte was voldoende voor laatste man om zich meer en meer voorin te laten zien, om de opbouw te verstoren en wellicht te scoren. Aldus geschiedde…… Eerst was het Jorn die sterk aan de bal bleef in de 16 en fraai en hard raak schoot: 3-1. Vervolgens verscheen vanaf de middenlijn Hans die recht op goal af ging en fraai de keeper passeerde: 3-2.

Dan lijkt opeens alles mogelijk en de thuisclub wist even niet meer hoe dit te overleven. Want kort daarna schoot Hans een hoge bal richting de tweede paal en miraculeus verdween de bal over de doellijn: 3-3. Een ware lijstaanvoerder is dan nog niet tevreden, als er nog meer in het vat zit, graag!! De altijd snelle Remon schoot vanaf de 16 snoeihard in: 4-3. ONWAARSCHIJNLIJK. Even werd het nog spannend maar de winst werd niet meer weggegeven. Klasse, dit was een strijd om niet gauw te vergeten!!

Na afloop werd even gekeken wie ‘man of the match’ was, bankzitter Herman nomineerde zichzelf, maar ik meen te zeggen dat het complete team, 14 man, twee reserves, de vlagger, de coach en de trainer tot ‘team of the match’ wordt bekroond.

Opstelling:   

                       Uilko

Wim                    Hans                André S

                           Alex L            

Timo                   Gerwin             Jorn

Joost                   André W          Robert

Wissels: Remon, Alex en Wilco   

Meer van Blauw Wit 5 Terug naar overzicht

Sportsads