Blauw Wit 5 speelt gelijk in topper

De topper tussen de nummers 1 en 2 Blauw Wit en FX Eibergen werd een heel spannende en aantrekkelijke strijd. Blauw Wit stond één punt voor maar in theorie stond de thuisclub eerste (16 punten uit 6 tegenover 15 uit 5).

Op een prachtig sportcomplex in Eibergen werd op het hoofdveld (kunstgras) gespeeld, maar wel rijkelijk laat: 15.30 u. De snelle aanvalslinie van Eibergen 3 zorgde voor veel gevaar vanaf de flanken, maar daartegenover stond de snelheid van bijvoorbeeld Remon en de zeer goed opererende Teunis. Dat maakte dat er een fraaie pot werd voorgeschoteld waarbij Blauw Wit de score opende: Martin speelde naar Teunis die helemaal van rechts naar links was gesneld, laatstgenoemde gaf voor en de keeper liet de bal zo door de vingers glippen: 0-1. Maar heel snel werd die marge rechtgezet, de snelle rechterspits werd goed aangespeeld en rondde fraai af: 1-1.

Na de rust eenzelfde beeld, twee ploegen die aanvallend voetbal lieten zien, maar daarbij een solide defensie hadden. Dat bleef het tot de 80e minuut, waar toen 13 spannende slotminuten volgden: de behendige middenvelder van Eibergen slalomde door de defensie, liet 4 man staan alsof ze er niet stonden en rondde beheerst af: 2-1. Een domper voor de nog ongeslagen ploeg van Gerrit. Maar de bal is en blijft rond, en dat hebben een aantal tegenstanders de afgelopen weken wel gemerkt: het is pas over als de scheids voor ’t laatst fluit. In een alles-op-alles situatie gaf invaller André S een sublieme voorzet waarna naamgenoot André W fraai raak kopte, via de onderkant van de lat en de keeper: 2-2.

Een terechte uitslag waardoor de kopposities identiek bleven: 17 uit 7, 16 uit 6.
Een verdiend punt tegen de moeilijkste tegenstander tot nu toe.

Opstelling:
Alex K
Wilco Robert Jan
Alex L
Teunis Gerwin Jorn
Remon André W Martin
Wissels: Hans, André S, Wim

Meer van Blauw Wit 5 Terug naar overzicht

Sportsads