Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

AZ Alkmaar winnaar eerste internationale O12 toernooi bij Blauw Wit '66

De eerste editie van internationaal Eastern U12 Tournament is gewonnen door AZ Alkmaar. De finale van het toernooi werd gespeeld tussen KRC Genk en AZ Alkmaar. In de finale leek KRC Genk er lange tijd met de winst vandoor te gaan, maar net voor het einde scoorde AZ Alkmaar nog de gelijkmakende 1-1. AZ wist de penaltyserie die volgde te winnen en kroonde zich zo tot de eerste winnaar van het toernooi. De derde plek was voor FC Nordsjaelland, die na een gelijkspel tegen Royal Antwerpen ook de penaltyserie wist te winnen. De trofee voor keeper van het toernooi was voor de keeper van KRC Genk, Jesse Neven en de speler van het toernooi is geworden Daniel Jonker van AZ Alkmaar. Onze eigen JO13 eindigde op de 16e plek, maar wist toch nog drie keer te scoren tegen de profclubs.

null

(Foto Math Willems)

Op vrijdagmiddag kwamen tijdens de opbouw de eerste teams al het sportpark verkennen en moesten de vele vrijwilligers even schakelen, want waar normaal gesproken het platte Holtens de voertaal is op het sportpark, moest er nu worden overgeschakeld naar voornamelijk Engels en soms Frans. De overschakeling op een andere taal ging bij de meeste vrijwilligers perfect, zo goed zelfs dat er zelfs Engels werd gesproken tegen onze eigen Blauw Wit spelers. ’s Avonds kwamen de teams van Genk en Antwerpen aan, die voor twee nachten bij gastgezinnen in voornamelijk Holten werden ondergebracht. Voor veel gastgezinnen was het de eerste keer dat ze zich als gastgezin beschikbaar stelden, maar al snel was het ijs gebroken en  volgden de eerste leuke foto’s op de speciale gastgezinnen-app.

De zaterdagmorgen begon dan echt het toernooi. De eerste bezoeker, helemaal uit Londen, meldde zich al om 8.15 uur aan de poort. Niet veel later volgden er nog veel meer bezoekers en was de parkeerplaats te klein waardoor uitgeweken moest worden naar de parkeerplaats van de Noordpool en de Albert Heijn (waarvoor dank).
De weergoden waren ons de eerste dag goed gezind en het toernooi verliep op sportief- en organisatorisch vlak perfect. Nadat de teams geluncht hadden, werden ook de spelers van PSV en AZ ondergebracht bij gastgezinnen. Ook niet veel later kwamen van deze gezinnen enthousiaste berichten binnen en werd er zelfs een spontaan voetbalwedstrijdje georganiseerd op het trapveldje op de Haar.

De zondag stonden de eindrondes op de planning. Om 8.00 uur (eigenlijk 7.00 uur) waren de eerste vrijwilligers alweer druk aan de gang. Hoewel de dag met wat regen begon, was het bij aanvang droog en zelfs zonnig. Veel ouders van spelers maar ook veel publiek uit Holten waren weer naar ’t Vletgoor om het prachtige voetbal van de jonge spelertjes te bewonderen.

Terugkijkend op de eerste editie was het een prachtig toernooi en zijn we alle vrijwilligers, gastgezinnen, scheidsrechters en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt enorm dankbaar! Op naar volgend jaar!

Foto's gemaakt van het toernooi door Math Willems vind je hier
 
Uitslag:

1. AZ Alkmaar
2. KRC Genk
3. FC Nordsjaelland
4. Royal Antwerp FC
5. Cambridge Utd
6. TVC Breda
7. FC Twente – Heracles
8. Cherry Orchard
9. AFC Wimbledon
10. FC Nomme
11. FC Utrecht
12. SC Heerenveen
13. Odense BK
14. Elite LA
15. PSV Eindhoven
16. Blauw Wit ’66