Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Bezoek Go Ahead Eagles met Vrienden Blauw Wit

null

Op 12 april gingen we met de Vrienden van Blauw Wit naar de Go Ahead Eagles. Net als vroeger naar een uitwedstrijd, verzamelen bij Blauw Wit en samen de auto in en op pad.

Bij de hoofdingang van het stadion werden we verwelkomd door gids Stefan Rutgers. Hij nam ons mee en startte bij de gevel met daarop de meest bekende spelers van de Eagles van vroeger tot nu. Daarna naar de grens van het stadionterrein en de wijk. Het stadionterrein was eerst de rand van de stad en bij de bouw van de aangrenzende wijk werd ook de muur aan de Vetkampstraat opgetrokken. Vele jongens die woonden in deze omgeving kwamen spelen bij de Eagles waaronder Wietse Veenstra waarover later meer. Een ander verhaal ging over de lichtmasten: dat bleken oud hoogspanningsmasten te zijn die door de toenmalige voorzitter op de kop werden getikt voor de eerste (Europese) lichtwedstrijd tegen Celtic. Vervolgens naar de tribunes met onder andere het uitvak wat echt een apart hok met een eigen toegang is. Stefan vertelde verder over de uitbreiding die op de rol staat de komende zomer: de IJsseltribune wordt vervangen door een nieuwe tribune. Op onze wandeltocht naar de hoofdtribune hielden we een kleine pauze bij de plek die door Eagles is ingericht ter nagedachtenis aan overleden fans waaronder ons oud lid Ronnie Schoemaker. Mooi gebaar van de Eagles en indrukwekkend.

Toen door naar de hoofdtribune, VIP ruimtes, kleedkamer van de Eagles en wasruimte (“net Blauw Wit”) waarna we tenslotte uitkwamen op het plein. Daar wachtte oud speler Wietse Veenstra op ons. Stefan interviewde Wietse en zo namen ze ons in vogelvlucht mee door de carrière van Wietse die speelde bij de Eagles, PSV, meerdere Belgische clubs en het Nederlands elftal. Erg leuk om te horen. Nadat we Stefan en Wietse hadden bedankt gingen we weer terug naar Blauw Wit in Holten. Hier dronken we nog wat met zijn allen in de kantine.

Wil jij ook lid worden van de Vrienden van Blauw Wit? Stuur een mail naar vrienden@blauwwit66.nl of spreek Herman Withaar, Bas Hoft, Jan Stam of Egbert Rietberg aan. De kosten zijn 100 euro per jaar. Van deze 100 euro wordt 70% besteed aan iets voor de jeugd en/of vereniging. Recentelijk is bijvoorbeeld de camera gekocht die je nu regelmatig langs het veld ziet. Van de andere 30% worden leuke dingen voor de Vrienden zelf georganiseerd. Een bedrijfsbezoek, een rondleiding zoals op 12 april of samen naar een voetbalwedstrijd kijken met wat te eten erbij!

De foto's van het uitje vind je hier