Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Blauw Wit pakt 3 punten in strijdt om klassebehoud

Blauw Wit heeft afgelopen zaterdag een geheel ander gezicht laten zien in de race voor klassebehoud. Een strijdlustig team dat zich bewust is van de benarde situatie op de ranglijst. De laatste winst dateert alweer van november vorig jaar. O.l.v. scheidsrechter Yildiz uit Zwolle begon Blauw Wit fel aan de wedstrijd. De combinaties waren vlot en goed. Er werd een hoog tempo gespeeld en De Esch moest met name het eerste half uur ver terug. Kansen waren in de eerste minuten schaars en Edwin Bolink probeerde het tweemaal van afstand. De opbouw van De Esch werd vaak vroeg verstoord. Dit leverde mogelijkheden op. Emiel Schuppert tikte weer zijn bekende niveau aan en ook anderen trokken zich op aan de strijdlust van de medespelers. Luuk Vergeer was met zijn snelheid vaak lastig te verdedigen, maar Blauw Wit liet na de trekker over te halen. Stefan Dijkink was goed op dreef maar was ook ongelukkig na enkele prima onderscheppingen. In de 17e minuut was er een prima onderschepping die gevolgd werd door een prima combinatie die door Dennis Bolink moest worden afgerond, maar helaas de binnenkant van de paal stond een doelpunt in de weg. Remco Stam was een prima slot op de deur en soms kon ook hij voor het doel opduiken. Zijn kopbal ging helaas over. Na een half uur moest doelman Philippe Zwinselman een hoge bal onderscheppen wat hij prima deed. De Esch kwam er meer uit, maar gevaarlijk werd de ploeg niet, ook niet toen een vrije bal op een mooie plek niet meer dan een corner opleverde. De rust werd met 0-0 gehaald.

In de tweede helft begon Blauw Wit met dezelfde 11. De thuisploeg voerde één wissel door. De Esch leek het vanaf de aftrap te proberen. De kans was echter, voor Blauw Wit Dennis Bolink schoot een vrije trap net over de kruising. Ook Emiel kreeg een dot van een mogelijkheid. Maar ook hij wist het net niet te vinden. Alleen voor de keeper zag hij deze als winnaar uit het duel komen. Met minden dan een half uur kreeg Blauw Wit een vrije trap als een soort halve corner. Dennis Bolink schoot de bal hard en laag voor. Via enkele carambolages kwam de bal voor de voeten van Emiel Schuppert die hard binnenschoot 0-1. Enkele minuten later een mooi combinatie van Blauw Wit waar vertrouwen vanuit ging. Geen kans of een doelpoging maar de bal ging zo snel rond dat De Esch er bij stond en er naar keek. De Esch zette aan voor een offensief, maar zag dit doorkruist toen hun invaller een counter van Blauw Wit met de hand onschadelijk maakte en met rood kon vertrekken. Met Jort Jansen voor Jaron Kampman en Leo Stam voor Leander Stam ging Blauw Wit voor de volle winst in de laatste tien minuten. In de 84 minuut werd de wedstrijd beslist. Stefan Dijkink Stond aan de basis met een onderbreking in de aanvalsopbouw bij De Esch. Hij bereikte Edwin Bolink die Dennis in deze counter betrok. Dennis speelde achter de laatste verdediger waar Edwin de bal oppikte en de doelman omspeelde 0-2, Vlak voor tijd had Leo Stam nog de kans op 0-3, maar zijn inzet en de rebound van Dennis Bolink troffen geen doel.

Blauw Wit speelt de komende weken nog drie finales, waarvan twee thuis.

Opstelling Blauw Wit ’66: Philippe Zwinselman, Leander Stam, (Leo Stam), Jasper Kampman, Jaron Kampman (Jort Jansen), Morris Brusse, Stefan Dijkink, Remco Stam, Edwin Bolink, Dennis Bolink, Luuk Vergeer en Emiel Schuppert.