Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Erelid Dick Beldman fluit zaterdag zijn 1700ste wedstrijd

Aanstaande zaterdag, 27 januari, staat op sportpark de Westbroek de wedstrijd FC Ommen tegen FC Meppel op het programma. Op zich niks bijzonders een voetbalwedstrijd. Wat wel opvalt is morgen de man in het zwart, tenminste dat was altijd het vaste tenue van de scheidsrechter. De man die morgen om half drie de wedstrijd in gang zet is niemand minder dan ons erelid Dick Beldman (73) . Dick is vaak de fitste man op het veld en de mijlpaal die hij morgen bereikt is,  dat het zijn 1700ste wedstrijd wordt.

Al meer dan 50 jaar op het veld
Sinds 1969 fluit Dick reeds voetbalwedstrijden. Hij is ooit noodgedwongen begonnen bij de pupillen. Hij is zelf van mening dat hij een vrij onbeholpen voetballer was, waardoor zijn omgeving hem aanmoedigde om arbiter te worden, hetgeen hij ook heeft gedaan. We kunnen Dick omschrijven als een rustige arbiter die duidelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Streng doch rechtvaardig!

Afgetraind
Ondanks zijn respectabele leeftijd is Dick nog steeds fanatiek. Elke dinsdag traint hij met z’n jongens van de Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken. Hij is afgetraind en nog steeds een bevlogen lid van onze vereniging. Hij kan met zijn gedrag en houding dan ook echt worden gezien als een rolmodel binnen de scheidsrechtersvereniging. Een ieder heeft gedurende zijn carrière leuke en minder leuke ervaringen als arbiter, maar altijd kin omhoog en doorgaan met je hobby!
(bron: www.rtvvechtdal.nl)