Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Gelijkspel tegen Wilhelminaschool

Blauw Wit speelde afgelopen zaterdag, 24 februari, de eerste thuiswedstrijd van 2024 tegen s.v. Wilhelminaschool uit Hengelo. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bjorn van der Veen.

De laatste zege van Blauw Wit dateerde van 4 november, toen SVVN in Nijverdal met 3-4 werd verslagen. In de wedstrijd die volgde, pakte Blauw Wit weliswaar een verdienstelijk punt tegen koploper Helios, maar in de overige zes duels stapte Blauw Wit als verliezer van het veld. Blauw Wit hoopte deze zaterdag eindelijk weer eens het zoet van de overwinning te proeven en daarmee het gat op de ranglijst te vergroten ten opzichte van Wilhelminaschool, die 2 punten minder had bij aanvang van de wedstrijd. In de uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool wist Blauw Wit eenvoudig met 0-2 te winnen, maar Wilhelminaschool heeft in de laatste wedstrijden laten zien dat ze niet onderschat mogen worden, met een goed resultaat tegen Losser en de Esch en een nipt verlies tegen Helios.

De eerste helft van de wedstrijd zorgde voor weinig vermaak voor het publiek. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld. Het grootste wapenfeit in de eerste helft voor Blauw Wit was een schot van afstand van Leander Stam dat net naast het doel belandde. Wilhelminaschool kreeg wel wat kleine kansen, maar wist ook niet echt gevaarlijk te worden.

In tweede helft liet Blauw Wit iets meer zien dat het de punten nodig had en zat er iets meer strijd in, maar het resulteerde nog niet in grote kansen. Het leek een 0-0 wedstrijd te worden, totdat in de 70e minuut Stefan Dijkink en Dennis Bolink daar verandering in brachten. Stefan gaf een hoge voorzet vanaf rechts op Dennis,  die hem tegendraads buiten bereik van de keeper wist binnen te werken.
Niet geheel verdiend, maar toch een welkome voorsprong voor Blauw Wit. En het werd nog beter, want in de 76e minuut was het wederom Stefan die hard vanaf rechts op doel schoot. Keeper Mike Bathoorn van Wilhelminaschool wist het schot nog te stoppen, maar had de bal niet vast. In de rebound was het Dennis die ook de 2-0 aantekende. Met nog 14 minuten op de klok leek Blauw Wit er misschien wel onterecht, maar niet minder welkom, met de drie punten vandoor te gaan.

In minuut 82 kwam Wilhelminaschool dan toch met de aansluitingstreffer. Xir klein Breteler van Wilhelminaschool werd met een lange bal vanaf het middenveld bediend. Keeper Nathan Hofman stond wat te ver uit zijn doel op de rand van het strafschopgebied en werd redelijk eenvoudig door Xir gepasseerd.
Zeven minuten later was het ook weer Xir die ervoor zorgde dat de punten gedeeld moesten worden  op ’t Vletgoor. Een terugspeelbal werd niet goed weggewerkt en belandde voor de voeten van Xir, die niet twijfelde en op doel schoot. De bal ging via een hak van een Blauw Wit verdediger onhoudbaar in het doel. 2-2

De goed fluitende scheidsrechter Van der Veen floot vrij snel na de gelijkmaker voor het einde van de wedstrijd en zo gingen de spelers uiteindelijk met een, gezien de wedstrijd, terechte puntendeling van het veld af.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Nathan Hofman, Leander Stam (Morris Brusse), Jaron Kampman, Jort Jansen, Ruben Baltes (Stan van den Belt), Stefan Dijkink, Jasper Kampman (Tim Welgraven), Edwin Bolink, Remco Stam, Dennis Bolink, Luuk Vergeer.