Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Grote nederlaag tegen hekkensluiter SDC'12

Het was een zonnige zaterdagmiddag, het kunstgrasveld was vers gesproeid en de tegenstander van Blauw Wit was hekkensluiter SDC ’12. Na vorige week een verdienstelijk gelijkspel tegen Hellendoorn behaald te hebben, zouden deze week de eerste 3 punten van 2024 meer dan welkom zijn voor Blauw Wit ‘66. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Wendel de Wit.

Na 7 minuten spelen kreeg Remco Stam een eerste kans voor Blauw Wit, maar hij slaagde er nog niet in deze om te zetten in een doelpunt. Het spel verplaatste zich vervolgens voornamelijk naar het middenveld.

Na 25 minuten spelen voorkwam Jasper Kampman met een nuttige overtreding net buiten het strafschopbied de eerste grote kans voor SDC ’12, maar kreeg hiervoor wel een gele kaart van scheidsrechter De Wit. De vrije trap die volgde werd hoog over het doel geschoten.

Vijf minuten later viel dan toch de eerste goal van de wedstrijd. Een, in de ogen van de toeschouwers, makkelijk toegekende penalty voor SDC, werd feilloos ingeschoten door Chantrak Kao.

Twee minuten na zijn doelpunt kreeg Chantrak opnieuw een één-op-één kans tegen Blauw Wit keeper Nathan Hofman, maar Nathan wist hem van scoren af te houden.

SDC ’12 toonde meer felheid en was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Dit resulteerde vlak voor rust in een 0-2 voorsprong voor de gasten. Mart Blokhuis van SDC ’12 passeerde twee verdedigers van Blauw Wit en rondde knap af.

In de tweede helft was het opnieuw SDC’12 dat wist te scoren, deze keer in de 73e minuut. Bij een aanval van SDC’12 kwam Nathan goed uit en voorkwam in eerste instantie een doelpunt, maar de bal belandde in de rebound toch in de voeten van een SDC’12 speler die de 0-3 scoorde. Tot overmaat van ramp raakte Nathan ook nog geblesseerd en moest hij het veld verlaten.

De ellende was nog niet voorbij, want in de 81e minuut wist Stijn Peters van SDC’12  wisselkeeper Philip Zwinselman eenvoudig te passeren in een één-op-één actie en de 0-4 op het scorebord te zetten.

Met deze zure, maar terechte nederlaag  moet Blauw Wit dus nog even geduld hebben voor de eerste zege van 2024. Volgende week is er en nieuwe kans, dan is er de uitwedstrijd tegen Daarlerveen.