William Kolkman 250 wedstrijden Blauw Wit 1!

Onze 31-jarige doelman William Kolkman speelde afgelopen zaterdag zijn 250e officiële wedstrijd in het eerste elftal van Blauw Wit ’66. Direct na afloop van de wedstrijd tegen Be Quick ’28 uit Zwolle werd William in het zonnetje gezet door voorzitter Wim Borghuis die hem feliciteerde met het behalen van deze mijlpaal. Namens bestuur, spelers en supporters kreeg hij bloemen, een prachtige bokaal en een ingelijst keepersshirt aangeboden.
William kan tot dusverre terugkijken op schitterende jaren waarin hij een hele goede periode van Blauw Wit meemaakt. William sprak na de huldiging zijn dank uit voor de steun die hij afgelopen jaren heeft gevoeld van medespelers, trainers en begeleiding en supporters. William startte zijn voetbalcarrière in de pupillen van Blauw Wit en doorliep alle jeugd elftallen voordat hij in 2005 zijn debuut mag maken onder trainer Henri Stam in het eerste elftal. Hij moet in die jaren meerdere malen de strijd aangaan met andere keepers om een vaste plek te bemachtigen. Onder trainer John Paul Akkerman breekt hij definitief door en speelt hij in het seizoen 2007/2008 26 officiële  wedstrijden. Ook de seizoenen erop behouden de trainers Frans Zelle en Philip Agteres het vertrouwen in hem en is William tot een vaste waarde uitgegroeid binnen Blauw Wit 1. Het eerste hoogtepunt voor hem is het behalen van een periodetitel in de 4e klasse. In het seizoen 2010/2011 wordt een sterk seizoen onder trainer Dick Beverdam beloond met een  kampioenschap in de 4e klasse KNVB.  William beleeft daarna met Blauw Wit mooie voetbal jaren in de 3e klasse en behaald 3x de nacompetitie. In het seizoen 2012/2013 grijpt hij met Blauw wit  maar net naast promotie. In dat seizoen wordt onder trainer Folkert Velten een 2e plaats gehaald in de competitie en in de finale van de nacompetitie verloren van IJVV uit IJsselmuiden.
William Kolkman staat dan reeds bekend als één van de betere keepers in de 3e klasse en is voor vele tegenstanders een sta in de weg. Blauw wit heeft veel punten en overwinningen aan hem te danken.  Dan volgen de seizoenen 2013 t/m 2016 waarin Blauw Wit vele goede spelers  ziet stoppen of overstappen naar het zaalvoetbal. William blijft en wordt één van de oudere spelers midden in een hele jonge selectie. Er wordt meerdere malen tegen degradatie gespeeld maar Blauw wit handhaafde zich knap in de 3e klasse. Ook afgelopen seizoen onder trainer Bram Freie leek Blauw Wit tegen degradatie te spelen tot de 3e periode aanbrak. Blauw Wit verloor in die laatste 9 wedstrijden geen wedstrijd meer en behaalde terecht de nacompetitie waarin William met zijn knappe reddingen een groot aandeel had. Het team maar ook de keeper was op het juiste moment in vorm. In de eerste ronde van de nacompetitie werd de 2e klasser VV Hellendoorn verslagen over 2 wedstrijden. Vooral in de uitwedstrijd in Hellendoorn was het billenknijpen maar hield met name William Kolkman Blauw Wit op de been. Ook in de eerste wedstrijd van de finale ronde was hij in vorm tegen DSV '61 in Doornspijk. Blauw Wit won met 0-2 en leek op weg naar een historisch moment, namelijk promotie naar de 2e klasse KNVB.  Echter het noodlot voor William sloeg toe op de dinsdagavond training. Hij verliet met een dikke enkel het veld en zag al gauw in dat hij de belangrijkste wedstrijd van het seizoen niet zou kunnen spelen. Die zaterdag lukte het Blauw Wit alsnog om promotie af te dwingen en William kon opnieuw een hoogte punt aan zijn carrière toevoegen. De wedstrijd teller stond op 244 wedstrijden. Het nieuwe seizoen in de 2e klasse is goed begonnen. William is weer fit geraakt en heeft inmiddels 6 wedstrijden gespeeld waardoor de 250 wedstrijden zijn bereikt. Het team onder leiding van trainer Alex Hengeveld heeft 2 knappe punten gepakt voor Blauw Wit tegen tegenstanders waar men in het verleden over droomde. We wensen  William veel succes en hopen dat hij nog vele wedstrijden onder de lat zal staan voor Blauw Wit '66 1.

William Kolkman 250 wedstrijden  Blauw Wit 1!

Meer van Berichten Terug naar overzicht

Sportsads