Oranjestraat - Dorpsstraat domineert Straatvoetbal 2018

Op zaterdag 16 juni 2018 werd het jaarlijkse stratenvoetbaltoernooi gehouden. Dit keer was 't Vletgoor de locatie. In twee poules streden de tien deelnemende ploegen om de wisselbeker. De Oranjestraat - Dorpsstraat 1 en 2 maakten in de finale uit wie de titel 2018 mag dragen.

't Vletgoor Holten: De organisatie van het jaarlijkse stratenvoetbal had dit keer veel concurrentie van andere evenementen. De eerste zaterdag in juni moest worden losgelaten, omdat de voetbalcompetitie later begint en langer doorloopt. Hierdoor moesten een aantal teams verstek laten gaan. In overleg met de deelnemende ploegen werd gekozen voor een twee poule systeen. Elk team zou hierdoor minimaal vier keer een wedstrijd spelen. De wedstrijden stonden o.l.v. de scheidsrechters: Alex de Leeuw van Weenen, Freek Burgers, Martin kerkdijk, Lars Walgien, Marten Hulleman en Dirk Jansen. De EHBO was elk dagdeel met twee personen vertegenwoordigd, maar hoefde slechts enkele blaren te behandelen.

Om 9.00 uur werd begonnen met de poulewedstrijden. De duur van de wedstrijden was 25 minuten. In poule A leek het er lang op dat Holterbroek de poulewinst zou gaan opeisen. Holterbroek moest hiervoor in de laatste wedstrijd van de Haar-Noord winnen. De beide teams van de Oranjestraat - Dorpsstraat waren uitgespeeld en behaalde beiden zeven wedstrijdpunten, waarbij het eerste team op basis van het aantal gescoorde doelpunten hoger eindigde. De wedstrijd van Holterbroek bleef tot het einde toe spannend, maar het bleef 0-0, waardoor de kanshebber op zes punten eindigde en beide teams van de Oranjestraat - Dorpsstraat voor zich moest dulden. Espelo werd vierde in de poule door drie gelijke spelen en één verloren wedstrijd. In de andere poule kon titelverdediger Look-Borkeld de halve finale niet bereiken, omdat de Kol-Noord en De Liezen er hier bovenuit staken. Met acht en tien punten gingen deze ploegen door naar de halve finale. De Noordenbergstraat en Dijkerhoek sloten het toernooi af met twee punten.

De eerste halve finale tussen Oranjestraat - Dorpsstraat 1 en de Kol-Noord eindigde onbeslist in 0-0. Hier moesten strafschoppen de beslissing brengen. Oranjestraat - Dorpsstraat 1 deed dit met veel meer overtuiging en behaalde zo de finale. Op veld 2 werd gespeeld door De Liezen en Oranjestraat - Dorpsstraat 2. Oranjestraat - Dorpsstraat 2 nam een 0-2 vooesprong, maar tegen het einde van de wedstrijd mocht De Liezen vanaf elf meter aanleggen en bracht de spanning terug. De Liezen zette nog één keer aan, maar kon de stand niet meer gelijktrekken, waardoor de finale tussen beide teams van de Oranjestraat - Dorpsstraat ging. De liezen en de Kol-Noord maakten in een strafschoppenserie uit wie er met plaats drie vandoor ging. De Kol-Noord nam de strafschoppen beter en werd derde.

De finale tussen de beide teams van de Oranjestraat - Dorpsstraat gaf in de eerste 15 minuten weingi krachtsverschil te zien. Het wisselen van helft ging dan ook met een 0-0 stand. In de tweede 15 minuten bleek het eerste team iets sterker en kwam op een 1-0 voorsprong. Vlak hierna was er een enorme kans op 2-0, maar de inzet ging net voorlangs. Het tweede team dat onderlinge wedstrijd in de poule nog had gewonnen probeerde de wedstrijd nog te kantelen, maar het eerste team bleef souverein overeind behaalde de titel 2018. Direct na de wedstrijd bedankte Tonnie Beldman namens de organisatie alle clubhuis medewerker, de materiaal verzorgers en terreinbeheerders, de mensen van de EHBO en de scheidsrechters. Hierna verzorgde hij samen met Blauw Wit '66 voorzitter Erik Huzen de prijsuitreiking.

De Fairplay prijs ging naar het team van de Haar-Noord, de derde prijs was voor de Kol-Noord, de tweede prijs ging naar Oranjestraat - Dorpsstraat 2 en de wisselbeker en de bijbehorende eerste prijs ging naar het team van Oranjestraat - Dorpsstraat 1. Na afloop was het op het terras nog lang gezellig, waarbij de feestvreugde muzikaal werd ondersteund door zanger Nick Brinkhuis. In 2019 krijgt het stratenvoetbal een vervolg op 't Meermanskamp.

Uitslagen:

Poule A

Espelo - Holterbroek 0 - 0
Oranjestraat-Dorpsstraat 2 - Oranjestraat-Dorpsstraat 1 1 - 0
De Haar-Noord - Espelo 2 - 2
Holterbroek - Oranjestraat-Dorpsstraat 2 1 - 0
Oranjestraat-Dorpsstraat 1 - De Haar-Noord 3 - 0
Espelo - Oranjestraat-Dorpsstraat 2 0 - 0
Holterbroek - Oranjestraat-Dorpsstraat 1 0 - 0
De Haar-Noord - Oranjestraat-Dorpsstraat 2 0 - 3
Espelo - Oranjestraat-Dorpsstraat 1 1 - 2
Holterbroek - De Haar-Noord 0 - 0

 

Poule B

De Kol-Noord - Dijkerhoek 2 - 0
Look / Borkeld - Noordenbergstraat 1 - 1
De Liezen - De Kol-Noord 1 - 1
Dijkerhoek - Look / Borkeld 0 - 0
Noordenbergstraat - De Liezen 0 - 2
De Kol-Noord - Look / Borkeld 1 - 1
Dijkerhoek - Noordenbergstraat 0 - 0
De Liezen - Look / Borkeld 1 - 0
De Kol-Noord - Noordenbergstraat 3 - 1
Dijkerhoek - De Liezen 0 - 2

 

Halve finales

Oranjestraat - Dorpsstraat 1* - De Kol-Noord 0 - 0
De Liezen - Oranjestraat - Dorpsstraat 2 1 - 2

 

Om plek drie
De Kol-Noord *                           -         De Liezen                                      Strafschoppen

Finale
Oranjestraat - Dorpsstraat 1      -         Oranjestraat - Dorpsstraat 2           1     -      0

 * Wint na strafschoppen

 

IMG 0223

IMG 0223

IMG 0223

IMG 0223

IMG 0223

IMG 0223

IMG 0223

IMG 0223

Meer van Berichten Terug naar overzicht

Sportsads