Blauw Wit sluit af met nederlaag

Met een uitwedstrijd in Mariënberg sloot Blauw Wit het teleurstellende seizoen 2018/2019 af. Zoals zo vaak dit seizoen waren de Holtenaren in het veld gelijkwaardig maar moesten ze toch met een 4-2 nederlaag terug naar ’t Vletgoor.

Het begon goed voor de gasten. Teunis Beldman, hij speelde zijn laatste wedstrijd voor de Blauw-witten, zette in de 2e minuut de aanval op, Jarno Dijkstra zette goed voor maar Teunis zag zijn schot op de paal belanden. Even later moest aan de andere kant William Kolkman, ook hij speelde zijn laatste wedstrijd in Blauw Wit 1, al zijn kunnen tonen op een ziedend afstandschot en na 10 minuten spelen opnieuw. Wat eraan leek te komen kwam ook. Mariënberg vond elkaar gemakkelijker en dat leidde in de 16e minuut tot een doelpunt. Een vloeiende aanval bracht de bal bij Hofsink die simpel 1-0 liet aantekenen. Binnen een half uur leek de wedstrijd gespeeld toen in de 25e minuut een hoge dieptepass veel gevaar stichtte in de Blauw Wit achterhoede. Ver uit zijn doel komend kon William op de rand van de zestien ternauwernood redding brengen. Blauw Wit kreeg meer aanvallende mogelijkheden en dat leidde nog voor de pauze tot succes. Een vrije trap werd in het doelgebied gebracht en in tweede instantie schoot Jasper Kampman de bal in de touwen (1-1). Met deze stand gingen de teams naar de thee.

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Beide teams voebalden wel maar de echte wil om de 3 punten binnen te halen ontbrak. Het was dan ook geen wonder dat de scheidsrechter geen enkele kaart tevoorschijn hoefde te halen. De 2e helft was ruim 10 minuten oud toen de thuisclub opnieuw aan de leiding kwam. Geknoei in de verdediging gaf Buitenhuis de kans om de 2-1 te laten aantekenen. Het bleef een partij waarin goede aanvallen en leuk voetbal schaars waren maar het prachtige voorjaarsweer vergoedde veel voor de aanwezige supporters. In de 64e minuut was Blauw Wit weer aan de beurt om te scoren. Wederom was de tandem Beldman/Dijkstra verantwoordelijk. Teunis gaf de dieptepass en Jarno rondde keurig af (2-2). Kort daarna wisselde trainer Helwich Machielsen eerst Jarno voor Ilja Spijker en even later Jeffrey Hulsman voor Leander Stam. In de 86e minuut had Blauw Wit erg veel pech (niet voor het eerst dit seizoen). Een geweldig schot van Edwin Bolink belandde via de vingertoppen van de keeper tegen de paal. Inmiddels was Jurgen van Dijk Teunis Beldman komen vervangen en met nog 2 minuten op de klok leek een gelijkspel logisch. Maar de thuisclub dacht daar anders over. In de 89e minuut was het opnieuw Rolf Hofsink die scoorde (3-2). En om de misére compleet te maken bracht Kevin Bolks in blessuretijd zelfs de 4-2 op het scorebord. Een zeer geflatteerde zege voor de thuisclub in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Opstelling Blauw Wit: William Kolkman; Geert Veneklaas Slots, Jeffrey Hulsman (75’ Leander Stam), Remon Muller, Remco Stam; Patrick Bolink, Edwin Bolink, Jasper Kampman; Jarno Dijkstra, Teunis Beldman (80' Jurgen van Dijk) en Djowin Meijerink

Meer van Berichten Terug naar overzicht

Sportsads