Jeugd maakt van tentenkamp en Totaaldag een groot succes!

Afgelopen weekend vond weer het jaarlijkse tentenkamp van Blauw Wit plaats, dit jaar onder perfecte weersomstandigheden en met een grote groep enthousiaste kinderen.

Op de vrijdagavond werd allereerst de Blauw Wit vlag gehesen door de oudste en de jongste deelnemer van het kamp, hiermee was het kamp officieel geopend! Daarna werd er een mix-toernooi gespeeld waarbij het plezier (uiteraard) voorop stond, maar er werd ook erg leuk gevoetbald. Extra mooi was het om te zien dat de wedstrijdleiding in handen was van oudere junioren, grote klasse!

Na het toernooi werden er diverse spellen gespeeld, waarna het tijd  was voor een kampvuur en er gegeten kon worden. Na dit gezellige samenzijn nam de grote groep mini- en instroomkinderen afscheid van de anderen, zij togen moe maar voldaan huiswaarts om daar (waarschijnlijk) als een blok in slaap te vallen. De oudere jeugd speelde daarna nog het “nachtspel” en als klap op de vuurpijl was er nog Glow in the Dark – voetbal voor de onder 11 jeugd, dit bleek een schot in de roos, wat hebben we een lol gehad!

Hierna was het toch echt tijd om te slapen, de jongste jeugd in tenten en de oudere groep in de pas aangekochte “duivenkeet”. Die keet bleek een fantastische ruimte te zijn die werd omgetoverd tot discotheek / feestzaal. Luchtbedden werden nauwelijks beroert…..

De volgende dag was het tijd voor de Totaal dag, hierbij werden ook de mini en instroomhelden weer welkom geheten. Er werd een spellencircuit afgewerkt en als afsluiter gestreden om de penalty-bokaal. De bokaal werd bij de pupillen gewonnen door Thijs Ebrecht, glunderend van oor tot oor nam hij de beker in ontvangst.

Nadat jeugdvoorzitter Marten Hulleman, op gepaste wijze afscheid nam van de stoppende (jeugd-)vrijwilligers kwam er voor de jeugd toch een einde aan een prachtig kamp, het grote inhalen van slaap kon beginnen!

Het middagprogramma begon met de strijd om de penaltybokaal. In totaal 28 spelers traden op het hoofdveld aan om de keepers, Edwin Aaftink en Timo Sjoers, een voor een onder vuur te nemen. Na de eerste ronde, waarin de meeste spelers soeverein het net wisten te vinden, werd de bal elke ronde een meter naar achteren gelegd. Uiteindelijk werd de beslissende penalty vanaf de 16 meter lijn binnengeschoten door 1e elftal speler Ilja Spijker. Hiermee onttroonde hij titelverdediger Robert Stam.
Na een mooie afscheidswedstrijd van het 5e werd er een mixtoernooi gespeeld tussen 16 verschillende buurtschappen van Holten. In totaal 140 spelers van junioren, senioren, meiden, dames en zaal waren onderverdeeld in 4 poules van 4 teams. De poulewinnaars, Waterhoek, Beuseberg, Rooie dorp en de Haar gingen vervolgens in de halve finale strijden om een plek in de finale. Deze finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Waterhoek en Beuseberg en eindigde in een 2-1 overwinning voor Waterhoek. Al met al een mooie afsluiting van het seizoen 2018/2019.

Een prachtig weekend, mede door het weer en door de organisatie, maar bovenal door de kinderen zelf! Zij maakten er een geweldig feest van, zonder enige uitzondering. Een groep kinderen om trots op te zijn!

Tekst: Gert-Jan Ulfman / Jan-Willem Stam

(voor foto's zie onze Facebook pagina)

Totaaldag2019

  

Meer van Berichten Terug naar overzicht

Sportsads