Nieuwe trainer coach dames 1

Een nieuw gezicht op ons sportpark. Wij hebben Sander Volkerink, de nieuwe trainer-coach van Dames1 daarom gevraagd of hij zich kort wil voorstellen. Als eerste vertelt hij dat hij vorig seizoen pas kennismaakte met ons sportpark toen hij met zijn vorige club OZC uit Ommen, op bezoek kwam.

Sander: Die kennismaking beviel me goed en als je dan later de kans krijgt om bij Blauw Wit ’66 als trainer van Dames1 aan de slag te gaan, dan zeg je natuurlijk geen nee. Samen met mijn vrouw en 2 kinderen wonen we in nu in Dalfsen. Na 3 seizoenen OZC was ik als trainer wel toe aan een nieuwe uitdaging en dat is de 1e damesselectie van Blauw Wit ’66 geworden. Voordat ik in Ommen als trainer-coach aan de slag ging, ben ik in Dalfsen trainer geweest bij diverse jeugd- en senioren elftallen bij ASC’62 en SV Dalfsen.

Door een knieblessure begon ik al vrij jong met trainen en coachen van jeugdelftallen, ook doordat ik door iemand van het bestuur van ASC’62 gevraagd werd een trainersopleiding te volgen. Na Trainer Coach 3 heb ik in 2002 het diploma TC Coach 2 behaald en de overstap gemaakt naar de senioren, het 2 senioren-elftal van ASC’62.

Omdat wat mij betreft de balans tussen werk en privé , een gezin met jonge kinderen en allerlei hobby’s belangrijk is, ben ik een aantal jaren niet als voetbaltrainer actief geweest. Totdat ASC’62 belde en vroeg of ik hun Dames1 wilde trainen. Na overleg met mijn twee zussen - in de jaren tachtig dames-voetballers van het eerste uur - dacht ik dat ik dat wel kon. Al was het fanatisme waarmee zij de keuze om te gaan voetballen destijds verdedigden me wel bijgebleven. In die tijd moest je als speelster nog uitleggen waarom je ging voetballen.
Daarna ben ik trainer geweest van de B-selectie van SV Dalfsen, wat nog een door niemand verwacht kampioenschap van de reserve 3e klasse opleverde.

De 1e trainingen bij Blauw Wit ’66 deze week, zijn goed bevallen. De club beschikt over een mooie accommodatie, er is weinig verloop in de spelersgroep en er is veel talentvolle jeugd. Kortom, wat mij betreft een selectie met veel mogelijkheden om binnen nu en enkele jaren een volgende stap te zetten.

Dit gaan we doen via aantrekkelijk en herkenbaar voetbal in de derde klasse of op termijn wellicht in de 2e klasse waarbij ik uitga van de kwaliteiten van de huidige speelsters maar ook zeker zal proberen op de langere termijn jeugdspelers in te passen.
Ik kijk uit naar de samenwerking volgend seizoen en gezien de manier waarop ik ontvangen ben, denk ik dat ik hier bij een ambitieuze club ben terechtgekomen en dat ik daarom de juiste keuze heb gemaakt.  

Sportieve groet,
Sander Volkerink

TrainingVR1

Meer van Berichten Terug naar overzicht

Sportsads