Goed begin competitie voor 1e elftal

Bij de aanvang van de competitie mochten de spelers meteen op pad voor één van de verste uitwedstrijden; In Winterswijk tegen de plaatselijke FC. Op een prachtige accommodatie en met prachtig voetbalweer begonnen beide teams aan hun seizoen 2021/2022.

De thuisclub trok het iniatief meteen naar zich toe maar de Blauw Witte defensie was goed bij de les. Toch was het in de 18e minuut bijna raak. Onnodig balverlies op rand zestien resulteerde in een grote kans. Een deze middag voortreffelijk spelende doelman Nathan Hofman tekende voor zijn eerste goede redding. In de 25e minuut was het aan de andere kant WEL raak. Een lange bal op de diepgaande Leander Stam, doorgetikt op Dennis Bolink die zijn broer keurig bediende. Edwin Bolink bedacht zich niet en schoot via de keeper de bal tegen de touwen. Enigszins tegen de verhouding in maar een prima goal (0-1). Nauwelijks een minuut later had het alweer gelijk moeten zijn maar de Winterswijk-aanvaller die vrij voor Nathan kwam schoot de bal langs de Blauw Wit keeper maar ook naast het doel.

Na ruim een half uur spelen toonde Blauw Wit zich wederom zeer effectief. Een schot uit de tweede lijn werd door de keeper van Winterswijk slecht behandeld en Jarno Dijkstra veroverde de bal. Met een prachtig diagonaal schot in de bovenhoek bracht hij de 0-2 op het scorebord. Tot de pauze werd er daarna van beide zijden aardig gevoetbald maar weinig kansen gecreëerd zodat de goed leidende scheidsrechter Floors de teams met de 0-2 stand naar de thee stuurde.

Met de voorsprong op zak begon Blauw Wit met zelfvertrouwen aan de tweede helft. In de 54e minuut een vervelend voorval: een Winterswijk aanvaller liep, op de achterlijn, hard door op Igor Dijkstra en kegelde hem tegen de reclameborden. De jonge verdediger raakte zodanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden. Patrick Bolink, terug van een peesblessure, nam zijn plaats in.

Winterswijk had wederom meer balbezit maar zag nauwelijks mogelijkheden op gevaar te stichten in het vijandelijk strafschopgebied. De zeer gedegen spelende keeper Hofman bracht rust in zijn defensie zodat de aanvallen van Winterswijk niets opleverden. Nadat Jarno Dijkstra een kans binnen de 5-meter hoog over schoot en Winterswijk voor de zoveelste keer langs het doel van Blauw Wit schoten brak een bijzonder aantrekkelijk laatste kwartier aan.

De thuisclub wilde zijn goal en de bezoekers loerden op de counter voor de definitieve knock-out. Eerste schoot Danny Meijerink voorlangs, in de 80e minuut wordt een gevaarlijke voorzet van Winterswijk door iedereen gemist. Maar trainer Christian Koop had nog een joker op de bank. In de 86e minuut brengt hij Jasper Kampman voor zijn broer Jaron. Nauwelijks 3 minuten in het veld pikt Jasper de bal op bij de middellijn, begint een rush en geeft vanaf rechts een voorzet richting tweede paal waar Dennis Bolink beheerst afrondt. (0-3). Meteen daarna floot arbiter Floors het eindsignaal. De eerste driepunter in deze competitie was binnen.

Opstelling Blauw Wit: Nathan Hofman; Leander Stam, Jaron Kampman (86’Jasper Kampman), Sander Bruggeman, Igor Dijkstra (54’ Patrick Bolink); Remco Stam, Edwin Bolink, Danny Meijerink; Emiel Schuppert, Dennis Bolink, Jarno Dijkstra.

Meer van Berichten Terug naar overzicht

Sportsads