vv Holten wint Keunecup 2022 na penalty's

De Keunecup 2022, die dit jaar op ’t Vletgoor werd georganiseerd, is gewonnen door VV Holten. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd hebben de roodzwarten na penalty’s aan het langste eind getrokken en daardoor verhuisd de cup van ’t Vletgoor naar sportpark Meermanskamp. Als je naar de statistieken kijkt kwam dit niet helemaal als een verrassing, want de afgelopen jaren ging het uitspelend team er altijd met de winst vandoor.

Al in de 7e minuut van de wedstrijd wist Emiel Schuppert namens Blauw Wit te scoren, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Heveling terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Het spel golfde vervolgens op en neer met kansen aan beide zijden.
Vlak nadat VV Holten in de 35e minuut maar liefst 5 spelers had gewisseld wist Blauw Wit de score te openen. Een voorzet van Jasper Kampman werd door Edwin Bolink op goal geschoten. Keeper Jesse Ulfman kon het schot van Edwin nog stoppen, maar in de rebound zorgde Emiel nu wel voor de 1-0 op het scorebord.
Nog geen 5 minuten na de 1-0 scoorde Emiel ook de 2-0. Een op het oog vrij lastige voorzet van Leander Stam wist Jarno Dijkstra toch nog met het hoofd binnen de lijnen te houden. Hij kopte de bal over de naar de bal toekomende keeper waarna Emiel vrij eenvoudig kon scoren.
Met een 2-0 stand op het scorebord werd de rust in gegaan

In de 2e helft kreeg Blauw Wit vrij snel de kans om de wedstrijd te beslissen. Jarno gaf vanaf de rechterzijde een goede voorzet op Dennis Bolink die zo goed als vrij voor de goal stond. Dennis had net iets teveel tijd nodig waardoor keeper van Holten zich weer wist te positioneren om het schot van Dennis te kunnen stoppen.
Waar Blauw Wit de kans liet liggen, greep Holten die direct daarna wel door middel van een snelle counter. Martijn van de Werken gaf de assist op Dion Reusink die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.
Ook de gelijkmaker bleef niet uit. Op het middenveld probeerde Geert Veneklaas Slots zijn balverlies nog te herstellen door een overtreding op Timo van Zon, maar de scheidsrechter gaf voordeel voor VV Holten en liet doorspelen. Timo wist vervolgens Kees Martens te bereiken die de score weer gelijk kon trekken.
Na de 2-2 leek Holten in de reguliere speeltijd ook nog de overwinning naar zich toe te trekken, maar dat lukte mede door goed keeperswerk van Nathan net niet waardoor er penalty’s genomen mochten worden.
Waar aan Blauw Wit zijde 1 penalty naast de goal werd geschoten, raakte Holten ze alle vijf wel en wint daarmee de Keunecup 2022

Meer van Berichten Terug naar overzicht

Sportsads