Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Opnieuw geen punten voor Blauw Wit

Ook in de thuiswedstrijd tegen Avanti W uit Glanerbrug is Blauw Wit er niet in geslaagd om weer eens te winnen. Een duidelijk beter en vooral effectiever Avanti won met 1-5.

Bij de thuisclub ontbraken nog steeds een paar basiskrachten. Keeper Nathan Hofman heeft zijn enkel gebroken en komt dit seizoen niet meer in actie. Hij werd vervangen door reservedoelman Philippe Zwinselman die, ondanks de 5 treffers, en verdienstelijke partij keepte. Verdediger Ruben Baltes bleef ook geblesseerd aan de kant. Door zijn afwezigheid zakte middenvelder Morris Brusse een linie naar achteren.

Ook trainer Christian Koop mocht niet plaatsnemen op de bank. Na 2 gele kaarten vorige week bij ASV in Aadorp moest hij één wedstrijd van achter de omheining toekijken. Youri Noorlander was zijn logische vervanger.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het 1e kwartier was er nauwelijks wat te genieten. In de 20e minuut de eerste grote kans voor Avanti maar Philippe redde bekwaam. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Een schot van Ivar Lienesch werd van richting veranderd en dat maakte de Blauw Wit doelman kansloos (0-1) Nauwelijks 2 minuten later verhoogden de gasten tot 0-2. Een misverstand in de Blauw Witte achterhoede stelde Luc Ungerer in staat te scoren. De thuisclub was even de kluts kwijt en dat had gevolgen. In de 29e minuut komt de bal uit de rebound voor de voeten van Ivar Lienesch die droog de 0-3 binnenschiet. Met de moed der wanhoop trachtte Blauw Wit meer organisatie en zekerheid in het spel te krijgen en dat leek te lukken. Op slag van rust kregen de Blauw Witten nog een flinke opsteker toen Edwin Bolink een matig weggewerkte bal van de rand van het 16-meter gebied volley langs de verbouwereerde Avanti keeper knalt (1-5) Dit werd ook de ruststand. Na de hervatting, net als de 1e helft, een tijdlang een gelijkopgaande strijd zonder al te veel opwinding. In de 59e minuut deelde arbiter Aukema de genadeklap uit door de gasten een strafschop toe te kennen. Ivar Lienesch schoot hem onberispelijk binnen en zijn hattrick was compleet (1-4). Meteen daarna profiteerde Carlos Scholtens van een moment van onzekerheid in de Holter defensie en scoort de 1-5. Dat de wedstrijd daarmee gespeeld was bleek overduidelijk. In de 68e minuut ging een afstandsschot van Jasper nog juist over het Avanti doel maar verder kwam Blauw Wit niet. Avanti drong niet meer aan en zo eindigde het treffen in een gezapige sfeer. Door deze nederlaag (en de overwinning van Juventa’12) is Blauw Wit naar de voorlaatste plaats gezakt en er zal de komende weken hard gewerkt moeten worden om het degradatiespook te verjagen.

Opstelling Blauw Wit: d. Philippe Zwinselman; a. Morris Brusse, Jort Jansen, Jasper Kampman, Luuk Vergeer; m. Stefan Dijkink (Tiemen Scholman), Remco Stam, Edwin Bolink (Leo Stam); v. Emiel Schuppert, Jaron Kampman (Leander Stam) en Dennis Bolink.