Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

Oud-voorzitter Wim Schalk overleden.

Ons bereikte het droevige bericht dat op 26 januari jongstleden, na afnemende krachten, onze oud-voorzitter Wim Schalk op 88-jarige leeftijd is overleden. 

Wim kwam op jonge leeftijd vanuit Gieten, en na een jaar in Nijeveen gewoond te hebben, in Holten wonen.
Als voormalig speler van ACV Assen was Wim vanaf de oprichting nauw betrokken bij onze vereniging. Wim stak veel tijd in onze club. Hij heeft jarenlang als jeugdleider gefungeerd en in de vroege jaren 70 was hij 5 jaar voorzitter. Dit was in de "Vianenweg" periode. Destijds vonden bestuursvergaderingen plaats aan huis en de jaarvergadering bij cafetaria de Zadelkamp (later de Preuter) aan de Markeloseweg. 

Donateurs werven, koek verkopen en het eerste clubblad waren slechts een paar activiteiten waarbij Wim actief betrokken was. 

Tot zijn 37e heeft hij actief gevoetbald, de eerste jaren in het eerste elftal en daarna nog een aantal jaren in het tweede elftal. Niet alleen Wim, maar ook zijn zoons hebben gedurende vele jaren bij Blauw Wit gevoetbald. Hoewel Wim de laatste 23 jaar van zijn leven in Rijssen woonde, bleef zijn Blauw Wit hart altijd kloppen. Hij bezocht zo nu en dan nog wedstrijden en volgde de uitslagen in de krant en later op het internet. De laatste keer dat Wim op 't Vletgoor is geweest was tijdens de reünie bij het 50 jarig jubileum in 2016.  

Wim had het plan om dit seizoen nog samen met zijn zoons een wedstrijd bij te wonen, maar helaas heeft hij dit niet meer kunnen realiseren. 

Wij wensen de familie van Wim heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.