Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

SVVN neemt punten mee naar Nijverdal

De gifbeker moet helemaal leeg, zo lijkt het. 140 dagen geleden won Blauw Wit 1 voor het laatst, bij SVVN met een late 3-4 winst, maar dit belangrijke zes punten-duel werd vandaag door de groenen beslist, met name door een sterke maar geen mooie tweede helft.

De thuisclub moest het nog steeds stellen zonder keeper Nathan, aanvoerder Edwin en rechtsback Leander; zo speelde aanvaller Luuk Vergeer rechtsachter, en keepte William zijn tweede wedstrijd.

De eerste helft was nog geen 10 seconden oud of Emiel verscheen alleen voor de keeper, maar de inzet was te zwak en werd een makkelijke prooi voor Patriz Loohuis.

Het leek een mooie opmaat voor een sterke start maar niets was minder waar, het spel golfde heen en weer met twee grote kansen, voor Stefan na ruim een half uur en drie minuten vóór rust voor SVVN, maar de bal ging naast.

Na een flinke hagelbui en onder een wonderschone regenboog startten beide ploegen ongewijzigd aan een belangrijke helft, want aan één punt had niemand wat; drie punten voor Blauw Wit betekende misschien wel vier plaatsen winst, voor de winnende bezoekers werd de veilige 7e plek dan nog vaster, bovenaan het ‘rechter rijtje’.

De eerste kans was voor Dennis, zijn inzet werd gekeerd en meteen daarna nog eentje, nu over het doel. De vijfde hoekschop voor SVVN werd wél een succes, nummer 14, Stef Hallink scoorde de 0-1.

Hierna werd de strijd grimmiger en onvriendelijker, scheidsrechter Jari Procee moest alle zeilen bijzetten en moest twee geel tonen, o.a. voor invaller Joshua Stam, die na 66 minuten de moegestreden Dennis verving. Deze felle strijd was in het voordeel voor de groenhemden, die meer en meer ruimte vonden voor counters; na 73 minuten viel de 0-2, een vrije trap van nr. 13 belandde bij Jimmy Scharphof die niet twijfelde: 0-2.

Een slotoffensief door Blauw Wit leverde wel twee grote kansen op maar zowel Jaron (kopte over) als Ruben (schoot naast) vonden het net niet.

Zo wonnen de gasten, het voelde als zes punten, zo riepen de supporters uit Nijverdal; en Blauw Wit mag het de komende weken (na Pasen) alsnog gaan proberen om het tij te keren, ASV’57 uit, Avant W thuis en dan De Esch uit.