Als je lid bent van de ‘Vrienden van Blauw Wit’ mag je jaarlijks € 100 in de pot doen. Met dat geld steunen we in de eerste plaats de vereniging. Als je kijkt naar het aantal leden, het bedrag dat we inleggen en het doel dat we nastreven, zijn we eigenlijk een Lilliputter Business Club (LBC). Maar vergis je niet, de LBC doet mooie dingen.

Zo besloten we onlangs tijdens de ledenvergadering dat het tijd was ons spaarvarken stuk te slaan en de € 4.000 die daarin zat, te besteden aan een noodzakelijke verbouwing van het clubhuis. En omdat we Blauw Wit wel een warm hart toedragen, maar niet van de blauwe knoop zijn, hebben we dat ook meteen maar met een drankje gevierd. Achteraf snapte ik trouwens wel waarom de leden- vergadering op maandag was. Zo aan het begin van de week maak je het natuurlijk niet te laat en durft de penningmeester gerust te zeggen dat we een biertje op kosten van de LBC mogen nemen.

Tot ons geluk mogen we Dick Verhoeven tot onze vriendenkring rekenen. Dick is nauw betrokken bij Heracles Almelo. Hij had ons uitgenodigd voor een rondleiding door het Polman Stadion en naderhand een ontvangst in de skybox van zijn bedrijf Bramer. Donderdag 3 december vertrokken we om 18.45 uur vanaf de kleine Kandelaar met de Spitax richting Almelo. Helaas was de bus maar half gevuld. Dat kwam niet omdat we een LBC zijn, maar omdat veel van onze vrienden verhinderd waren. Zelf had ik 2 introducees meegenomen, waarvan één regelmatig in de grote Kandelaar te zien is.

In 2 groepen werden we door enthousiaste vrijwilligers door het stadion geleid en werd ons verteld over het reilen en zeilen bij de zwart-witten. Ook over de historie hoorden we één en ander. Mooi detail: in het verleden werden regelmatig teams van vrijwilligers ingezet die hun zwart-witte strepen niet verticaal maar verplicht horizontaal droegen.

Het werd ons steeds duidelijker dat Heracles Almelo al lang geen doorsnee-provincieclubje meer mag worden genoemd. Het lijkt ons een zeer professioneel geleide club met een fantastische accommodatie. Groot genoeg om zich met de grote clubs uit de eredivisie te kunnen meten, tegelijk klein genoeg zodat iedereen elkaar kent en zich betrokken voelt. Mooi voorbeeld: spelers en medewerkers lunchen met elkaar. Geen fratsen dus, laat dat maar aan andere clubs over.

Na de kleedkamers, het krachthonk, de fanshop, het kunstgrasveld, de tribune, de persruimte, de politiepost en een business club zo groot als het hele Vletgoor te hebben bezichtigd, ontving Dick ons in zijn skybox. Het was maar even of er moest direct al een nieuw vat bier worden aangesloten. Gerard (Osje) Kolkman bewees meteen dat hij de terechte voorzitter van de LBC is: binnen no-time had hij het nieuwe vat aangesloten en konden wij de prestaties van Heracles op de Nederlandse voetbalvelden weer diepgaander dan Voetbal Inside dat doet, doornemen.

Ondanks dat Dick duidelijk uitlegde dat de skybox uitsluitend voor ontvangst van zakelijke relaties bestemd is, heeft Eduard Vossebeld zich toch door Dick op de genodigdenlijst laten plaatsen. We zijn zeer benieuwd voor welke wedstrijd Eduard uitgenodigd gaat worden. Wordt vervolgd.

Al met al een meer dan geslaagde avond van de Vrienden van Blauw Wit. Ik weet dat Anton Beldsnijder zich zorgen maakt of we wel 50 vrienden bij elkaar krijgen. Nog een paar van dit soort uitjes en iedereen wil Vriend van Blauw Wit worden. Ik weet het zeker!

Mvg, Jan Stam

Sportsads