Restaurant en Feestlocatie De Poppe
divider

3 punten na zinderende slotfase

De heren 1 van Blauw Wit mochten zaterdag afreizen naar sportpark Groot Lochter van SVVN uit Nijverdal.
Het natte weer deze middag zorgde voor een erg moeilijk bespeelbaar natuurgrasveld.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Blauw Wit, maar na negen minuten spelen was het SVVN dat de score opende. Jasper Kampman probeerde een harde voorzet van rechts weg te werken, maar helaas kopte hij de bal in eigen doel, waardoor SVVN op een 1-0 voorsprong kwam. Slechts twee minuten later wist SVVN opnieuw te scoren, dit keer door een glijpartij in de verdediging van Blauw Wit, waardoor Joep Beene van SVVN de kans benutte om de bal achter Nathan Hofman te werken.

Ondanks de snelle 2-0 achterstand liet Blauw Wit de kop niet hangen en binnen vijf minuten scoorde Stefan Dijkink dan ook de aansluitingstreffer. De wedstrijd ging in de eerste helft verder gelijk op in kansen en zo werd de rust ingegaan met een 2-1 stand op het scorebord.

In de tweede helft toonde Blauw Wit zich sterker, maar het duurde tot de 78e minuut voordat Stefan opnieuw het net wist te vinden. Ruben Baltes, in het veld gekomen voor Leander Stam, gaf een uitstekende voorzet vanaf rechts op de volledig vrijstaande Stefan die de bal vrij kon inkoppen.

Vlak voor het einde van de wedstrijd beging een speler van SVVN op het middenveld een overtreding op Emiel Schuppert, maar dit werd niet opgemerkt door scheidsrechter Erik Geubels. De scheidsrechter had in de
2e minuut van de wedstrijd een blessure opgelopen, waardoor hij het wat moeilijker had om overal goed bovenop te zitten. Het spel ging door en dat was voor Blauw Wit maar goed ook, want Luuk Vergeer scoorde de 3-2. Tegelijkertijd ontstond er een klein opstootje net buiten het 16 meter gebied. Dit resulteerde in een rode kaart voor een wisselspeler van SVVN.

Met nog maar enkele minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Echter wist wederom Joep nog net voor tijd de gelijkmaker voor SVVN te scoren, waardoor de punten toch gedeeld leken te moeten worden.
Maar niets was minder waar want Blauw Wit kreeg in de slotminuut nog een vrije trap, aan de linkerkant van het veld na een overtreding op Emiel. Dennis Bolink nam de vrije trap en wist Jaron Kampman te bereiken die de bal perfect inkopte. Hierdoor gingen de volle drie punten mee naar Holten. Een prachtig slot van de wedstrijd voor de neutrale en Blauw Wit-supporters!

Door de overwinning heeft Blauw Wit nu 13 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week zaterdag 11 november neemt Blauw Wit het thuis op tegen ASV 57 uit Aadorp. De wedstrijd begint om 15.00 uur.